Србија

Меркелова разочарана поступком Приштине: Неодговорни потези велика препрека даљем наставку дијалога

Мекелова је последњи потез Приштине, схватила као велику препреку даљем дијалогу – преносе медији позивајући се на дипломатске изворе

Немачка канцеларка Ангела Меркел, која се у Паризу састала са председником Александром Вучићем, схватила је последње потезе Приштине као велику препреку у даљем наставку дијалога, пише „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се истиче, током јучерашњег сусрета, уочи церемоније обележавања 100 година од завршетка Првог светског рата, који је одржан на иницијативу немачке канцеларке, Вучић је нарочито инсистирао на одлуци Приштине да повећа царине на робу из Србије и БиХ.

– Меркелова је била разочарана поступком Приштине и схватила тај поступак као велику препреку даљем дијалогу – пише лист позивајући се на дипломатске изворе.

Немачка канцеларка је схватила да државници из региона другачије причају пред њом, а другачије када оду у своје земље, каже извор „Блица“ и додаје да Меркелова препознаје да је Вучић искрен у жељи да реши „косовски чвор“, као и да би волела да се у решењу тог проблема одмакне док је она још активна.

Вучић и Меркел су разговарали о билатералним односима, економској сарадњи, ситуацији у региону и европским интеграцијама Србије, додаје лист и оцењује да је састанак био веома важан, ако се знају чврсти ставови Меркелове у противљењу мењању граница.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ