Свет

Руси мењају ВОЈНУ ДОКТРИНУ: Нови план за УДАР на НАТО, Запад се НЕЋЕ ОПОРАВИТИ

Председник Одбора за спољне послове Горњег дома руског парламента Kонстантин Kосачов предложио је данас да се измени Руска војна доктрина у делу документа који каже „да се неутралне државе неће наћи у домету руских ракета“ како би их одвратили од придруживања НАТО савезу.

Он је на округлом столу који се бавио питањима
неутралности у савременом свету понудио нову формулацију која би имала позитивнији приступ, а то је да државе које одржавају неутралност не чине део руских војних планова, преноси ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По њему оваква формулација не би имала толико претећи карактер као постојећа која поручује, ако се придружите НАТО савезу бићете у домету руских ракета.

Он је такође преложио и расправу везано за економске повластице за државе које задрже своју неутралност, јер како наглашава Kосачов, такав став европских земаља треба да буде награђен преференцијалним стаусом у сарадњи са Русијом.

Kосачов је навео пример три бивше совјетске републике, данас независне државе Белорусије, Молдавије и Украјине, наглашавајуц?и да је Белорусија руски савезник, Украјина сматра себе руским непријатељем, а Молдавија има посебан неутралан статус.

Везано за то Kосачов је предложио интензивнију сарадњу са Молдавијом јер, како каже, ова држава је задржала неутрални статус у свом Уставу, што се не може рећи за Украјину, преноси агенција.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ