Србија

НАТО НАМ И ДАЉЕ УБИЈА ДЕЦУ! ОД 1999. СЕ РАЂА ТРИ ПУТА ВИШЕ БЕБА СА АНОМАЛИЈАМА! Нови подаци о последицама бомбардовања

После НАТО агресије родио се велики број деце са деформитетима унутрашњих органа, спојеним прстима, менталним поремећајима, аномалијама на очима… * Такве деце имамо три пута више него пре 1999. и три пута више од европског просека, кажу стручњаци

У Србији се после НАТО бомбардовања рађа три пута више деце са разним аномалијама него што је то био случај пре 1999. године, упозоравају стручњаци. Према њиховим речима, откако су НАТО бомбе затровале наш ваздух, воду и земљу, имамо све више беба са деформитетима унутрашњих органа, спојеним прстима, менталним поремећајима, проблемима са очима…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Управо ово је, према речима лекара и научника, најстрашнија последица агресије на Србију, јер ће токсини са одложеним дејством на полне ћелије, попут осиромашеног уранијума, у будућности још више утицати на здравље деце у нашој земљи.

Тужићемо НАТО

Председник Kомисије за испитивање последица НАТО бомбардовања др Дарко Лакетић каже за Информер да ова комисија већ ради на научно-медицинском истраживању које би требало да докаже да је све чешће рађање деце у Србији са менталним и физичким аномалијама директно узроковано бомбардовањем осиромашеним уранијумом.

– Чињеница је да се код нас из године у годину рађа све више деце са аномалијама, да имамо повећану учесталост деформитета код новорођенчади. Она је чак три пута већа у односу на остатак Европе. То је најстрашнија и најтежа од свих последица које су нас задесиле после НАТО агресије. Рађање овакве деце пре бомбардовања било је на нивоу статистичке грешке. Зато смо и покренули научно истраживање које би требало да докаже узрочно-последичне везе између НАТО бомби и учесталости ових аномалија код новорођенчади. Те резултате ћемо уврстити као део доказног материјала у тужби коју планирамо да покренемо против НАТО – каже Лакетић.

Чувени онколог др Слободан Чикарић упозорава да због дејства осиромашеног уранијума и других отрова из НАТО бомби долази до мутирања полних ћелија и катастрофалних последица по плод.

– Јонизирајући зрак, односно алфа-честица осиромашеног уранијума делује негативно на полне ћелије код оба пола. Остаци ове канцерогене материје делују мутагено и самим тим долази до генетске деформације ћелије, што за главну последицу има стварање психофизичких аномалија код новорођенчади. Тако да нам се, као још једна у низу последица агресије НАТО пакта, рађају деца са спојеним прстима или без прстију, хидроцефалусом или течношћу у кори мозга, са малим очима, разрока или са тешким менталним поремећајима – наглашава др Чикарић и додаје:
– Познато је да ова алфа-честица која нам је остала од бомбардовања 1999. године сеје разне опаке болести и проблеме, како нама, тако и нашој деци, унуцима, праунуцима. Дакле, тек ћемо осетити последице бомбардовања, тачније осетиће га наши потомци.

Ужасни поремећаји

Са њим је сагласан и педијатар др Саша Милићевић. Према његовим речима, и те како је у пракси примећен пораст броја беба рођених са неким деформитетом.
– Морам признати да ови подаци јесу валидни и да кроз своју праксу и рад са децом јесам приметио бројне деформације како спољашњих, тако и унутрашњих органа. Осим већ поменутих као што су проблеми са очима, прстима, нервним системом и расцепима на лобањи, ту су и аномалије мокраћних канала и бешике. Имали смо случајеве да се дете родило са бешиком која вири изван утробе. Такве ствари се не дешавају случајно, већ постоји нешто што их проузрокује, зар не? – објашњава др Милићевић.

Прве извештаје о досадашњем раду Лакетићева комисија ће ускоро изнети у Скупштини Србије, док се први, прелиминарни резултати рада могу очекивати 2020. године.

– Уколико наше истраживање покаже узрочно-последичну везу између дејства токсина и настанка болести, реално је очекивати да грађани и држава предузму одређене кораке у смислу захтева за надокнаду штете – открива др Дарко Лакетић.

Расте број деце са карциномом

Професор Слободан Чикарић каже да годишње у Србији око 340 деце оболи од разних облика карцинома, што је далеко изнад европског просека.

– Поред језивих аномалија, приметан је и доказан код деце пораст у оболевању од малигних обољења као што су леукемија, тумор мозга, лимфоми. Тако, на пример, према научним истраживањима, 2006. године број оболелих од канцера порастао је за чак 59 одсто у односу на 2005, док је број умрлих у односу на исти период скочио за чак 108 одсто. То су веома алармантни подаци и уклапају се у латентни период, који настаје од пет до 10 година од дејства осиромашеног уранијума до појаве канцера – објашњава Чикарић.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ