Свет

Трамп најавио НОВЕ СУКОБЕ?! Ми одосмо из Сирије, нека се против ИС боре мало Руси, али ЗАЖАЛИЋЕТЕ!

Фото: Јутјуб

САД тренутно имају око 2.000 војника на терену у Сирији и главна улога им је обучавање локалних снага у борби против терористичке групе, тзв. Исламске државе.

Амерички председник Доналд Трамп је након одлуке да повуче америчке војнике из Сирије, данас на Твитеру образложио своју, за многе, изненадну одлуку.

– Излазак из Сирије није изненађење. Говорио сам то годинама, и пре шест месеци, када сам јавно хтео то да урадим, сложио сам се да останемо дуже. Русија, Иран, Сирија и остали су локални непријатељи ИСИС-а (Исламске државе). Ми смо радили њихов посао. Време је да се вратимо кући и прегрупишемо – написао је Трамп.

САД тренутно имају око 2.000 војника на терену у Сирији и главна улога им је обучавање локалних снага у борби против терористичке групе, тзв. Исламске државе. Амерички председник није се задржао само на једном твиту.

– Да ли САД желе да буду полицајци на Блиском Истоку, добијајући ништа сем трошења драгоцених живота и трилиона долара штитећи друге који у скоро свим случајевима не цене оно што ми радимо? Да ли желимо да тамо будемо заувек? Време је да се други коначно боре.

Трамп је додао и да Русија, Иран, Сирија и други нису срећни због повлачења САД, јер ће сада морати да се боре са ИСИС-ом и другима, а које мрзе, без америчких војника.

– Градим далеко најмоћнију војску на свету. Ако нас ИСИС нападне, осуђени су на пропаст.

У међувремену, Пентагон је саопштио да је започео процес повратка америчких трупа из Сирије, док су САД започеле транзицију у наредну фазу кампање.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ