Свет

Трамп најавио НОВЕ СУКОБЕ?! Ми одосмо из Сирије, нека се против ИС боре мало Руси, али ЗАЖАЛИЋЕТЕ!

Фото: Јутјуб

САД тренутно имају око 2.000 војника на терену у Сирији и главна улога им је обучавање локалних снага у борби против терористичке групе, тзв. Исламске државе.

Амерички председник Доналд Трамп је након одлуке да повуче америчке војнике из Сирије, данас на Твитеру образложио своју, за многе, изненадну одлуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Излазак из Сирије није изненађење. Говорио сам то годинама, и пре шест месеци, када сам јавно хтео то да урадим, сложио сам се да останемо дуже. Русија, Иран, Сирија и остали су локални непријатељи ИСИС-а (Исламске државе). Ми смо радили њихов посао. Време је да се вратимо кући и прегрупишемо – написао је Трамп.

САД тренутно имају око 2.000 војника на терену у Сирији и главна улога им је обучавање локалних снага у борби против терористичке групе, тзв. Исламске државе. Амерички председник није се задржао само на једном твиту.

– Да ли САД желе да буду полицајци на Блиском Истоку, добијајући ништа сем трошења драгоцених живота и трилиона долара штитећи друге који у скоро свим случајевима не цене оно што ми радимо? Да ли желимо да тамо будемо заувек? Време је да се други коначно боре.

Трамп је додао и да Русија, Иран, Сирија и други нису срећни због повлачења САД, јер ће сада морати да се боре са ИСИС-ом и другима, а које мрзе, без америчких војника.

– Градим далеко најмоћнију војску на свету. Ако нас ИСИС нападне, осуђени су на пропаст.

У међувремену, Пентагон је саопштио да је започео процес повратка америчких трупа из Сирије, док су САД започеле транзицију у наредну фазу кампање.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ