Свет

НАЈВЕЋА ТАЈНА ВАТИКАНА: На челу Католичке цркве и Ватикана није папа! ОВАЈ ЧОВЕК ОДЛУЧУЈЕ О СВЕМУ

Најмања држава на свету, Ватикан, центар је Kатоличке цркве. Осим саме помисли на религију, много је мистерија и скривених тајни о Ватикану.

На челу Kатоличке цркве и Ватикана је папа, али иза његове фигуре крије се неко други. Људи често страхују на сам помен религије, духовности и зла које се у том контексту често спомиње. Прва асоцијација на то је сотона, ђаво који жели и чини зло. При томе се често заборавља на обичне људе који имају другачије намере, људе који се често баве окултизмом и разноразним обредима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шта је то необично у вези са Ватиканом?

Папа је често држао проповеди, а око њега су се дешавали чудни догађаји. Обичан човек бачен је у средиште мрачне игре у којој му треба неко да му осветли истину. Језуити су мушка редовничка заједница, искварених, злокобних и невидљивих људи. Неки сматрају да су они Друштво Исусоваца, док други сматрају да су они глобална организација чији је једини циљ покренути нову кризу.

Kо су заправо Језуити:

Абрахам Линколн рекао је: ,,Овај рат (тј. Амерички грађански рат 1861-1865) никада не би ни почео да није било великог утицаја језуита.”

Семјуел Морзе, аутор је књиге Страна завера против слобода САД-а у којој каже: ,,Језуити су тајно друштво, попут масонског реда, с тим да су они још гори и још опаснији.”

Едмонд Парис написао је Тајна историја језуита: ,,Јавност је скоро потпуно несвесна улоге Ватикана и његових језуита у започињању два светска рата. Такву ситуацију делимично можемо објаснити гигантском финансијском моћи Ватикана, којом су стекли превласт у многим аспектима, а нарочито од времена последњег рата.”

М . Ф . Kузак 1896. написао је књигу Црни папа: ,,У круговима Римске цркве поуздано се зна да се израз ,,Црни папа” одувек користио за језуитског генерала, пошто он носи црну одец́у, за разлику од папе који носи белу. Они римокатолици који не симпатишу језуите, а њихов број није мали, сматрају да тај Црни папа контролише ,,Белог папу” чак и упркос томе што је овај први (Црни папа) у обавези да бар искаже послушност овом другом.”

Немачки филозоф Фридрих фон Харденберг рекао је: ,,Никада у светској историји није постојало такво Друштво ( тј. Језуитски ред ). Чак ни древни римски Сенат није имао тако јасан план за владање над светом.”

Ово су неке изјаве у мору њих. Ипак, велика тајна крије се у самом Ватикану.

Посматрајући базилику св. Петра можемо приметити колону стубова који се настављају на ову базилику. Стубови су полукружног облика, а према Ватикану, симбол стубова јесте да ,,грли” вернике. Испред се пружа авенија ,,Пут мира” која се наставља на ове полукружне стубове, а заједно формирају кључ. Завршну фазу овог мистериозног кључа представља и такозвани ,,трозубац” од живе ограде који се формира око маузолеја цара Хадријана, познатог као анђеоска тврђава. Цели овај комплекс формира јасан архитектонски кључ. Сматра се да је главни циљ језуита чишћење света, од јеретика.

Шта се тачно крије иза овога?

 

Извор: Dnevno.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ