Регион

УХАПШЕНИ ПРИЗНАЛИ: НЕРЕДИ У БАЊАЛУЦИ СУ УНАПРЕД ИСПЛАНИРАНИ! (ВИДЕО)

Жељко Дабић, који је одлежао затворску казну због убиства и разбојништва, један је од првих сарадника Давора Драгичевића, поред Ведрана Берића, којег је полиција хапсила због шверца оружја и дрога

Према сазнањима „Дабић је приликом хапшења и обраде у полицији признао и потписао своју изјаву да је био у кући посланика ПДП Драшка Станивуковића у Бањалуци где су заједно са још неколико лица, међу којима су били Давор Драгичевић и посланик ПДП Јелена Тривић, планирали нереде у Бањалуци током протеста групе ‘Правда за Давида'“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Иначе, на скуповима групе “Правда за Давида“ редовно су учествовала лица која су вишеструко осуђивана, санкционисана, привођена, а која се доводе у везу са извршењем тешких кривичних дела од убиства до шверца и уживања наркотика – наводи се.

Данас је саслушана и Јелена Тривић, посланик ПДП у Народној скупштини Републике Српске.

Она је саслушана у својству сведока како би појаснила разлоге састанка којем је присуствовала у вили Драшка Станивуковића. Састанак је био својеврсна припрема и план за, по први пут полицији пријављени скуп „Правда за Давида“ 30.12.

Након тог скупа у Бањалуци су избили немири који су између осталог довели и до отказивања концерта Хариса Џиновића.

Састанку је присуствовало више лица и већина их је саслушана у полицији.

Раније је објављено да је захтев за тај скуп потписао Павле Kнежевић, а да су, уз њега, организатори Ања Грубачић и Бојана Гајановић, младе активисткиње ПДП.

Сазнаје се да су сведоци који су присуствовали састанку потврдили да је Станивуковић заправо био неформални организатор пријављеног скупа групе „Правда за Давида“, који је одржан 30. децембра.

Извор: Srbija Danas/RTRS

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ