Србија

Лидер Самоопредељења превазишао сам себе: Иди Хашиме у Хаг, затвор није трагедија, има ТВ, добру храну и библиотеку

Фото: Јутјуб

– Нема у томе ничег лошег осим чињенице да ћеш имати времена да се суочиш са својом савешћу, коју више година немаш. Иди Хашиме – поручио је Kурти

Kосовски адвокат Тома Гаши је изјавио да председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, неће моћи да избегне Специјални суд у Хагу, ако добије позив.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гаши је гостујући на РТВ Дукађини рекао да је Тачи раније рекао да ће се, ако буде позван, одазвати Специјалном суду.

– Сви знамо да у Специјалном суду нико нема имунитет. Међутим, Тачи не може добровољно да се одазове Специјалном суду, ако га тај суд није позвао – рекао је Гаши и додао да „ако Тачи буде мета Специјалног суда, добиће позив и он то не може избећи“.

Лидер опозиционог Покрета Самоопредељење Аљбин Kурти је у посту на свом Фесјбук профилу позвао Тачија да оде у Хаг и суочи се са Специјалним судом.

Shko Hashim Arritjet dhe sukseset që Kosova i ka pasur falë sakrificave të popullit tonë e të UÇK-së, por edhe falë…

Geplaatst door Albin Kurti op Woensdag 9 januari 2019

У веома опширном посту, Kурти сматра да би Тачи требало да оде у Хаг и да својим речима, аргументовано и са чињеницама одбрани, како каже, ослободилачку борбу припадника тзв. ОВK, Албанаца и да објасни косовску историју.

Лидер Самоопредељења сматра да би Тачи требало да се придружи десеторици командантана и припадика тзв. ОВK, који су већ добили позиве оог суда.

Он је Тачија оптужио да је занемарио и издао сва постигнућа и успехе које је Приштина остварила захваљујући „жртвама албанског народа и ОВK, те помоћи међународних пријатеља“.

– Затвор није трагедија, а није ни смртоносан. Посебно овај у Хагу то није. Верујем да су вам Рамуш, Фатмир и Батони рекли: има ТВ, добру храну три пута дневно, рекреативне сале и безброј књига у богатој библиотеци. Нема у томе ничег лошег осим чињенице да ћеш имати времена да се суочиш са својом савешћу, коју више година немаш. Иди Хашиме – поручио је Kурти.

Он сматра да би Тачи требало да оде и због тога да не би предстао Kосово, како каже, „руској геостратегији и тактици Србије“.

Kурти пише и да се Kосово не брани одузимањем севера и да верује, како каже, да Тачи није крив за рат, баш као и свака друга особа која се залаже за слободу.

– Али верујемо да сте криви за лоше ствари које су нам дошле у миру у последње две деценије. Не дозволите да људи пате, не дозволите да Kосово плати за ваше грехе. Иди Хашиме – навео је, између осталог Kурти.

 

Извор: Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ