Србија

ШИПТАРИ СПРЕМАЈУ СРБИМА НОВО ЗЛО: Ухваћени на делу! Злочинци ОВК пред суђење у Хагу ишли код Харадинаја на ДОГОВОР!

У Хаг је у четвртак отпутовало седморо бивших припадника ОВK, а како медији наводе, то је тек почетак списка на којем је још педесетак имена.

Пре одласка у Хаг где ће бити саслушани у Специјалном суду за ратне злочине, двојица бивших команданата такозване ОВK Сами Љуштаку и Рустем Мустафа састали су се данас са тзв. косовским премијером Рамушем Харадинајем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фотографију састанка са Љуштакуом и Мустафом, Харадинај је објавио на Фејсбуку. Уочи одласка Љуштаку је новинарима на аеродрому рекао да би се „осећао лоше“ да га суд није позвао и додао да је невин.

– Јуче, данас, сутра и заувек бранио сам и бранићу истину, праведан и чист рат Ослобилачке војске Kосова – написао је Љуштаку на Фејсбуку.

Sot, kam vizituar dy komandantët e UÇK-së, Sami Lushtakun dhe Rrustem Mustafën. Se lufta jonë çlirimtare ishte e pastër…

Geplaatst door Ramush Haradinaj op Zondag 13 januari 2019

И Љуштаку и Мустафа су рекли да их је контактирао Хашим Тачи. Њихов адвока Аријан Kоци рекао је раније да ће Љуштаку у Хагу бити саслушан 16. јануара, док ће се пред тужиоцима суда Мустафа појавити 14. јануара.

До сада из Специјалног суда у Хагу позиве су добили, поред Мустафе и Љуштакуа, Сокол Добруна, Назиф Мехмети, Ремзи Шаља, Сафет Силун, Сулејман Сељими, прва жена припадница ОВK Раимонда Реар и други.

 

Извор: Tanjug/Alo.rs/N.M.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ