Србија

ЛАЗАНСКИ ОТКРИО: Ево зашто је Путин ишао својим аутомобилом! РАЗЛОГ ЈЕ ЈАКО БИТАН

– Ви кад гледате историјат II светског рата, немате ситуацију да су на нашој територији ратовали Британци, Французи, Американци и да су гинули за слободу овог простора, а совјетски војници су гинули – подсетио је Лазански.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић подсетио је да су Срби, уз Русе, дали највећи допринос антифашистичкој борби у источној Европи.

– Ми смо имали два антифашистичка покрета: равногорски и партизански. У оба су Срби доминирали и без обзира на сам врх партизанског покрета, борачка маса је била српска, Руси то знају и уважавају – рекао је Анђелковић.

Мирослав Лазански је подсетио да смо само Срби (можда и Британци) нису имали своје војнике на Источном фронту.

– То је та непосредна веза, војничка веза у крви и веза у победи – рекао је Лазански.

Лазански је подсетио на војну везу Русије и Србије и пре Другог светског рата, а да смо после 1945. нову ЈНА организовали и устројили по руској доктрини.

– Имали смо руско наоружање и масовно смо га добијали до Резолуције Инфомбироа кад је престала војна сарадња. Почевши од 1950. године, када су Американци детектовали да тај наш разлаз са Москвом није фингирање, већ да је озбиљан, онда смо почели добијати америчку војну помоћ, пре свега у оклопној техници и авионима, да би, после доласка Хрушчова у Београд, поново почели са Русима да сарађујемо на војном плану, тако да смо америчке авионе „тандерџет“ и „сејбр“ заменили руским „миговима 21“, добили смо и ракетне чамце руске производње, тенкове „Т-54“, „Т-55“, хеликоптере „Ми-8“, совјетску ракетну технику, ракете „Са-2“ – рекао је Лазански.

Лазански је рекао да Путин иде својим аутомобилом, не зато што нема поверења у наша блиндирана возила, већ зато што му је у његовом возилу електронска комуникација са главним штабом руске армије.

 

Извор: RTS

Loading...