Србија

ХАРАДИНАЈ ОТВОРИО ПАНДОРИНУ КУТИЈУ: Данас је откривен НАТПИС који слути на ВЕЛИКО ЗЛО!

Бериша је рекао да ће процес транзиције бити постепен и планирано је да се за десет година постигну пуни одбрамбени капацитети

Откривањем натписа „Министарство одбране Kосова“ у згради у којој се раније налазио натпис Министарство Kосовских безбедносних снага (KБС) званично је почео процес транзиције те снаге у Оружане снаге Kосова без промене назива.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Натпис су открили премијер тзв. Kосова Рамуш Харадинај, министар одбране Рустем Бериша и командант KБС, Рахман Рама.

– Данас је посебан дан за KБС и грађане Kосова. Од данас се мења назив нашег министарства и биће Министарство одбране Kосова. Од данас званично почиње процес транзицијеKБС у Војску Kосова – рекао је Бериша.

Захваљујући се НАТО-у и савезницима Kосова, Бериша је рекао да ће процес транзиције бити постепен и планирано је да се за десет година постигну пуни одбрамбени капацитети.

Председник тзв. Kосова Хашим Тачи потписао је 28. децембра 2018. године указ о проглашењу три закона којима се омогућава трансформација KБС у оружане снаге, али без промена имена.

– Данас је званично први дан када почиње процес транзиције KБС у војску Kосова. Желим да се захвалим међународним партнерима, САД-у, представницима НАТО-а који су овде, а посебно премијеру Kосова, који је током свих етапа подржао трансформацију KБС и који ће наставити да их подржава и у транзицији – рекао је министар KБС, Рустем Бериша.

Бериша је поновио да ће то бити „постепен и транспарентан процес који предвиђа план од десет година и постизање одбрамбених капацитета“.

Многи су у региону и свету изразили забринутост због процеса стварања војске Kосова, јер то виде као начин да се прилике у региону још више закомпликују.

 

Извор: Espreso.rs / Kosova.info

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ