loading...
Идвајамо Србија

ПРИЈАТЕЉ ТВРДИ: Јелена тражила да јој препише кућу и имање, зато је потезао секиру, Јован се обесио из очаја

Фото: Фејсбук принтскрин

Пријатељ Сава Тркуља је с њим био кад му је, очигледно, кап прелила чашу

Јован Војновић (32) из Бешке код Инђије, који се обесио, а претходно је на свом Фејсбук налогу најавио да ће то учинити, сахрањен је на месном гробљу у Бешки. Колона по киши која није престајала да пада испратила је Јована на последњи пут. Мајци Љиљани, када су спустили ковчег у раку, позлило је, па ју је одвезла Хитна помоћ.

“Дан пре него што се убио, били смо заједно. Неко му је послао фотографију Јелене с новим момком. Много га је заболео, стално је понављао: “Зар моје ћерке да другог зову тата, а не мене”, прича Сава Тркуља, Јованов најбољи пријатељ.

– Туга до неба. Не знам шта бих рекао. Био ми је више од рођеног брата. Нон-стоп смо били заједно, поготово откад га је Јелена оставила и одвела децу. Није могао да се помири с тим да живи без своје деце, две ћеркице, старије од четири и млађе од две године. Још више га је болело што није могао ни да их виђа, да им испуњава жеље… А волео је и даље Јелену – каже Сава Тркуља, један од најбољих Јованових другара.

Бешка је јуче била завијена у црно. Нико не може да поверује да је младић одузео себи живот и сви подсећају да ни његов живот није био ружичаст. Када је имао осам година, родитељи су му се развели, а он је остао да живи са оцем, који је пре неколико година преминуо. Мајка Љиљана је живела у истом месту и стално су се виђали. Како причају мештани, цео свој живот Јован се борио, радио, стварао. Средио је кућу и супрузи локал да би могли да уживају, како је увек говорио, “док их смрт не раздвоји”.

– Након рођења друге ћеркице, код њих је била женина рођака, која им је направила свађу. Тада се супруга спаковала, покупила децу, села у његова кола и отишла. Молио је, кумио да се врате, јер не жели да његова деца расту без оба родитеља, као што је он морао. Она га је уцењивала да препише на њу све што има, кућу, земљу, имање. Све је он то хтео да уради и рекао јој да се само врати – прича добро упућен заједнички пријатељ.

Она је дошла, како даље прича њихов пријатељ, али не на помирење, већ је захтевала да јој он сву имовину препише.

– Ту су се расправљали, он је узео секиру и разлупао свој ауто који је она присвојила, као и њен локал, који је у његовој кући. Тада га је пријавила полицији, па је он добио забрану контакта с њом. Тада настају његове муке. Не дозвољава му да виђа децу, ако јој пошаље поруку, одмах га пријави полицији. Патио је много. Отишао је у Немачку да ради – прича њихов пријатељ.

Пријатељ Сава Тркуља је с њим био кад му је, очигледно, кап прелила чашу.

– Дан пре него што је то себи урадио, били смо заједно. Неко му је послао фотографију Јелене с новим момком. Много га је заболео, стално је понављао: “Зар моје ћерке да другог зову тата, а не мене”. Смиривао сам га, био је код мене. И онда је отишао – каже друг Сава.

 

Извор: Курир

Loading...
loading...