Србија

НЕВИЂЕНИ БЕЗОБРАЗЛУК СКОТА – НАПАО СРПСКОГ ХЕРОЈА: „Шта злочинац ради на челу савезника и ослободилаца Европе?“

Некадашњи командант Приштинског корпуса и Треће армије је пред Хашким трибуналом осуђен за злочине против човечности, кршења закона и обичаја ратовања и друга нехумана дела на 14 година затвора

Град Ниш је јуче званично обележио Дан победе над фашизмом маршем „Бесмртног пука“, који је преводио пензионисани генерал и хашки осуђеник Владимир Лазаревић. На то што је Лазаревић био на челу ове меморијалне поворке оштро је реаговао амбасадор САД у Србији Kајл Скат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шетњом такозваног „Бесмртног пука“ од логора „12. фебруар“ до централног нишког трга и полагањем венаца на Споменик совјетским борцима и Споменик ослободиоцима Ниша, у том граду је обележен Дан победе над фашизмом.

„Бесмртни пук“, у коме је било више стотина људи, предводили козаци Балканске козачке војске, бајкери и пензионисани генерал Војске Југославије.

Некадашњи командант Приштинског корпуса и Треће армије је пред Хашким трибуналом осуђен за злочине против човечности, кршења закона и обичаја ратовања и друга нехумана дела на 14 година затвора.

Управо, то што је Лазаревић био на челу марша, засметало је амбасадору САД у Србији Kајлу Скату. Он је на свом Твитер налогу оштро прокоментарисао јучерашња дешавања у Нишу.

– Срамота је да осуђени ратни злочинац корача испред оних који желе да одају почаст савезницима који су умирали борећи се за правду и мир у Европи. Дан Европе = европске вредности – написао је Скат.

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ