Србија

ЛАЗАНСКИ СЕ ЈУТРОС ОБРАТИО ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ: Поменуо је РАТ који ће покосити цео регион – Србије ће бити принуђена на КОНТРАУДАР!

У могућем рату САД и Ирана, САД би могле да униште доста циљева са дистанце, а копнена инвазија не долази у обзир, рекао је данас војно политички коментатор Мирослав Лазански, наводећи да је председник САД Доналд Трамп свестан да би му рат са Ираном много нашкодио за председничке изборе следеће године.

Лазански је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да би Иран могао да онемогући пловидбу кроз Ормушки теснац, што би значајно поскупело нафту, а напад на Иран довео би до ширења сукоба на читав региона.

Иранску противаздушну одбрану која је оборила амерички дрон, Лазански је оценио као прилично професионалну, јер је оборена летилица Глобал хоук, понос америчке војске и вредна је 120-130 милиона долара.

Према његовим речима, Русија се не би укључила у сукоб, јер је, како наводи, поред напада на своју територију спремна да ратује само због смене режима у Белорусији и евентуално напада на Донбас.

На питање новинара да ли би Русија бранила Србију, Лазански је рекао да нас Русија брани дипломатски, политички, и помаже нас војно.

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, Лазански је оценио да је опасност од упада на север Косова латентна и да никад није престала, и додао да НАТО увежбава косовске снаге.

Он је рекао да се Косово понаша као део НАТО и да су Американци од почетка индиректно у процесу преговора са Србијом, „јер Приштина ништа не ради без консултације са Американцима“.

„Још увек су под заштитом, а онај ко им је даровао Косово у статусу у коме је, тај их штити“, рекао је Лазански и додао да ће Србија вероватно морати да уведе контрамере Приштини, али да их треба фино избалансирати да не погоде Србе у јужној покрајини.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ