Идвајамо

ЕЛИОТ ЕНГЕЛ ГЛАСНО ЛОБИРА ЗА КОСОВО И ШИРИ ПРИЧУ О СИЛОВАНИМ АЛБАНКАМА

Извор: jutjub printskrin

Приштински љубимац данас очи у очи са Вучићем! Од српског председника ће тражити ДВЕ СТВАРИ!

Елиот Енгел главни је носилац проалбанске агенде у Конгресу. Амерички конгресмен Елиот Енгел разговараће данас с председником Србије, а како се сазнаје, од нашег шефа државе тражиће две страви – решавање случаја Битићи и да Србија престане да лобира по свету око повлачења признања Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Елиот Енгел главни је носилац проалбанске агенде у Конгресу у последње три деценије, а по жељи његовог кабинета, посета Београду и председнику Вучићу све до сада држана је у тајности.

– Кабинет Елиота Енгела веома је шкрт са информацијама према српској страни. Очекује се да теме буду оне које потеже увек када се види са неким од српских званичника – наводи извор из дипломатских кругова.

Од Вучића ће отворено тражити решавање случаја браће Битићи, као и да српска дипломатија одустане од процеса повлачења признања Косова по свету.

– Током сусрета Вучића и Енгела у Минхену, председник Србије био је директан – за случај Битићи потребни су докази, а не приче рекла- казала. Вучић му је тада рекао да не може да ухапси неког недужног да би умирио оне који инсистирају на решавању овог више деценија отвореног питања – открива наш извор.

Што се тиче процеса признавања и отпризнавања Косова за шта се српска страна годинама уназад систематски бори и постиже резултате, ни ту Енгел неће бити задовољен.

– То нема нити у једном споразуму потписано као посебан захтев или тачка – поручио је Вучић Енгелу у фебруару ове године у Минхену, а открива извор.

Да ли ће Енгел у неком делу бити конструктивнији него до сада, хоће ли можда понудити да разговара са представницима Приштине о евентуалном повлачењу такса, за сада се не зна. Али наш државни врх не полаже наде у њега.

– Када је преузео функцију председавајућег спољнополитичког комитета Конгреса, његови проалбански ставови постали су још израженији. Видело се то и на хирингу који је недавно одржан на тему жртава косовског сукоба где се причало о убиству браће Битићи и 20 хиљада силованих Албанки – каже исти саговорник.

Енгел није пријатељ Србије, он не долази да би помогао у постизању споразума, већ да би издејствовао што више за Албанце.

– Енгел сматра да треба што више да се конфронтира са Србијом због наводног утицаја Русије на Србију. Инсистира на томе да су Албанци проамерички настројен народ, а Срби проруски – наводи наш извор.

Састанак ће почети у 10 сати, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике. Иначе, Вучић и Енгел већ су се сусрели, у фебруару ове године, током 55. Минхенске конференције о безбедности, када се председник Србије састао са делегацијом америчког Конгреса, у којој је, како су медији пренели, био и Енгел. У фокусу тог сусрета био је случај браће Битићи.

Поноси се односом са Приштином

Сам Енгел се недавно похвалио да је његов “рад на промоцији америчко-косовских односа био међу најсмисленијим достигнућима свих конгресних година”, од 1989. године. Списак “достигнућа”, са Енгелове тачке гледишта, је подужи – од залагања за бомбардовање СРЈ, до формирања војске Косова, повлачења потернице за Рамушем Харадинајем, преко оцена да Србија мора да се избаци из Партнерства за мир, до оцене да Србија није спремна за улазак у ЕУ.

Извор: Ало/ 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ