Србија

Породицу у Јабуковцу УБИЛА СЕКТА?! Резултати обдукције откривају незамисливе ГРОЗОТЕ!

Фото: Pixabay.com

У злочину на салашу Казимировића у засеоку Вратна, код Јабуковца, коришћена су два пиштоља, малокалибарски и калибра 7,65 милиметара.

Према првим резултатима обдукције, хици су испаљени у главу куће Рају Казимировића (72), са „повеће удаљености“. Такође, меци су груписани, односно размак између улазних рана је мањи од једног сантиметра, па истражитељи верују да је реч о професионалцу. Он и мајка су убијени из 7,65 мм, а сестра и њена ћерка из другог пиштоља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из овога се изводи и теорија да су злочин починила двојица нападача.

– Верујемо да је дом Казимировића типован. Неко је био уверен да Раја Казимировић има новац у „штеку“. Још се не зна да ли је и колико је пара однето. У овом тренутку, раде се анализе базних станица, испитује родбина, али и људи који су некада као надничари радили на салашу. Свака информација се по неколико пута проверава. Проблем је близина границе, као и то што је од злочина до проналаска тела прошло више од 48 сати – наводи извор близак истрази.

По томе како су хици груписани и како су убијени Раја Казимировић (72), његова мајка Драгица (93), сестра Љубинка Оприкић (76) и сестричина Драгана Јовељић (53) верује се да је реч о професионалцу, коме ово није први такав злочин.

Претпоставља се да су прво усмрћене жене, а тек онда Раја. Постоје индиције да су у масакру учествовале најмање две особе, које су сачекале Казимировића да дође до куће и усмртиле га на трактору. Проверава се и траг да су нападачи до својих жртава стигли на мотору.

Према неким наводима, врло је могуће да је убиство наручено из иностранства, где су живеле Љубинка и Драгана, али и Рајин син Ненад. Највероватнији мотив је освета због неких личних нерашчишћених рачуна. Могуће је и да је у питању секташко убиство, јер су све жртве биле у Јеховиним сведоцима.

Извор из истраге каже да је плаћени убица прошле среде највероватније мотором дошао до Јабуковца, а затим је пешке отишао до Рајиног имања, до ког се стиже неасфалтираним путем кроз шуму.

– Нажалост, за сада немамо никаквих трагова, што указује да је убица веома искусан и добро плаћен за тај посао. Пошто је минимална могућност да је мотив пљачка, онда једино преостаје могућност да се Раја или неко од његове породице добро замерио неком моћном и богатом, коме није проблем да из чисте освете или мржње наручи професионално убиство – наводи извор из истраге, и додаје да о наручиоцу, за сада, може само да се нагађа:

– Ни мештани Јабуковца, ни Рајини малобројни пријатељи не знају ко би могао бити тај моћник ком би се он замерио. Зато истрага иде у више праваца, па се проверавају и везе Рајине породице са Јеховиним сведоцима, јер су сви били у тој секти. Љубинка и Драгана су живеле у Аустрији, као и Рајин син Ненад. Њих две су биле активне и регистроване припаднице Јеховиних сведока. Провериће се сва њихова познанства и везе са том верском организацијом и у Србији и у иностранству.

Тела је случајно пронашао човек из суседног села када је дошао да купи јагње, а први прелиминарни резултати обдукције показали су да су Казимировићи убијени најмање два дана раније. Форензичари су поново на терену, а од петка, када су несрећни људи пронађени, скоро и да не излазе из овог села.

Раја је, према причи мештана, живео скромно, неоптерећен куповином гардеробе и других добара. Занимале су га једино пољопривреда и машине. На салашу је имао бар три трактора и све прикључне машине.

Полиција не открива детаље злочина, као ни то да ли је у кући и околним зградама било преметачине. Тек чињеница је да је Казимировић са мајком живео другачије од мештана, који кажу да је осим свађалачке нарави и склоности ка тужбама изгледао као прави шумски човек.

 

Извор: Новости/ Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ