Свет

Ово никако не сме да се ЗАНЕМАРИ: Ово је следећа мета СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ !

Фото: Јутјуб

Северна Кореја послала је поруку свом јужном суседу, преко сестре Ким Џонг-уна, рекавши да жели “направити следећи корак”.

Те изјаве долазе у ионако напетом контексту након пропасти главних комуникацијских канала између две земаља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ким Јо-џонг, сестра севернокорејског лидера и први потпредседник Централног одбора Радничке партије, доиста је најавила да ће се подузети даљње мере против Сеула, извештава Сјевернокорејска средишња новинска агенција (КЦНА) ,

„Мислим да је дошло вријеме да се одлучно прекину односи с јужнокорејским властима. Ускоро ћемо подузети следећи корак. Сходно овлашћењу које ми је доделио врховни вођа, наша Странка и држава, наредила сам одељењу надлежном за питања повезаним с непријатељем да одлучно организују следећи корак”, изјавила је Ким Јо-џонг у саопштењу за јавност.

Сестра садашњег корејског вође додала је да “право на следећу акцију против непријатеља” сада има војно особље.

Тензије расту, а ова изјава прати стајалишта Ким Џонг-уна. Његова сестра је заправо већ истакнула дистрибуцију протуверских летака и запретила је, између осталог, да ће уништити неактивни јужнокорејски индустријски комплекс Кесоне, ако Сеоул не реагује.

Пјонгјанг је уторак 9. јуна напокон објавио да “потпуно прекида везу између власти севера и југа”, укључујући канале комуникације између оружаних снага и високих челника две земаља, известила је средишња новинска агенција Сјеверне Кореје. Јужнокорејски представник обране касније је потврдио да је Сјевер престао одговарати на позиве упућене путем војног комуникацијског канала.

Корона и антирасистички протести не дају замишљени резултат, али зато Ким остаје вечна претња свјетском миру. Сличне агенцијске всти одају стварно стање разних неуспелих индоктринација. Када понестане даха, Северна Кореја преузима улогу, а народ моментално заборави што му је учињено јуче.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ