Свет

Због обећања које је дао Амерички председник, цео Вашингтон је у страху!

Фото: Јутјуб

Обећање америчког председника Доналда Трампа једном светском лидеру толико је узнемирило службеника у америчкој обавештајној заједници да га је натерало да поднесе жалбу као узбуњивач, објавио је у среду „Вашингтон пост“.

Лист, који је цитирао двојицу бивших званичника упознатих са том проблематиком, саопштио је да није тренутно јасно с којим страним лидером је Трамп разговарао или на шта се обавезао да ће урадити.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Комуникација која је подстакла узбуњивача да реагује је била телефонски позив, рекао је један бивши званичник, преноси „Пост“.

Генерални инспектор обавештајне заједнице, Мајкл Еткинсон, утврдио је да је жалба веродостојна и довољно забрињавајућа да би се могла сматрати „хитном бригом“, правним прагом који захтева обавештавање конгресних надзорних одбора, наводи амерички лист.

Али, вршилац дужности директора националне обавештајне службе, Џозеф Мегвајер, одбио је да подели детаље о жалби са законодавцима, известио је лист.

Мегвајер је бранио своје одбијање тврдећи да је предмет жалбе ван његове надлежности.

Адам Шиф, председавајући Одбора за обавештајне службе Представничког дома, покушао је да примора америчке обавештајне званичнике да обелодане Конгресу све детаље о жалби узбуњивача. Еткинсон би требало да се појави на затвореном саслушању Одбора у четвртак ујутро, а Мегвајер је пристао да сведочи пред комисијом на отвореној седници недељу дана касније, навео је Шиф у изјави.

– Генерални инспектор обавештајне заједнице је утврдио да је ова жалба веродостојна и хитна и да би она требало да буде послата Конгресу – рекао је он.

Бела кућа није одмах одговорила на захтеве за коментаре. Представници канцеларије директора националне обавештајне службе такође нису одговорили новинарима.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ