Србија

Ево колико МИЛИОНА у Србији, доноси ПРЕДСЕДНИК ТУРСКЕ !

Дачић каже да је Ердоган посебно задовољан односима с Србијом.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, који долази у дводневну посету Србији 7. октобра, са собом доноси милионске инвестиционе уговоре, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поред доброг политичког дијалога, Ердоганов долазак ће оснажити и економску сарадњу две земље, јер ће се уговорити велики инфраструктурни пројекти и отварање нових фабрика, рекао је Дачић.

Реч је о великим инфраструктурним пројектима, инвестицијама у област саобраћаја, али и новим фабрикама које ће обезбедити нова радна места.

Дачић каже да је Ердоган посебно задовољан односима с Србијом.

Ердоган говори да је наша сарадња изванредна. Кад дође у посету, биће организован састанак Високог савета за сарадњу Србије и Турске, а затим ће се прецизирати све у вези с почетком радова на ауто-путу за Сарајево. Очекујем отварање неких фабрика, а све то ће бити милионске инвестиције – рекао је Дачић.

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић каже да је у последње четири године Србија у великом инвестиционом циклусу и да је Ердоганова посета великих политичких и економских димензија.

– Њихова улагања су доказ да је Србија савршено стабилна земља, а то је један од кључних разлога због којих турска економија жели на овим просторима да инвестира – додаје Ковачевић.

Ердогана ће дочекати председник Србије Александар Вучић и то ће бити шести сусрет двојице председника. Иначе, Вучић и Ердоган су крајем јула разговарали телефоном и констатовали, како је тада саопштено, да је напредак политичког дијалога евидентан, као и економске сарадње ове две земље.

Ердоган ће у Србију доћи с делегацијом коју сачињава осам министара.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ