Србија

СРБИ У СТРАХУ: Ово је Харадинајева освета због ИНТЕРПОЛА !

Само неколико сати након што је Београд тријумфовао над Приштином у међународној полицијској организацији Интерпол, јер је одлазећи премијер тзв. државе Косово Рамуш Харадинај повукао захтев за чланство у тој организацији због подршке већине чланица Србији, уследио је терор специјалних јединица косовске полиције РОСУ над Србима на Косову и Метохији!

Наиме, на север Косову и Метохији у среду у 5.50 часова дошло је до бруталног упада више од 25 оклопних возила и џипова РОСУ и око 100 припадника ове специјалне јединице у намери да похапсе Србе и окриве их за убиство политичара Оливера Ивановића! У акцији су ухапшена двојица Срба – полицијски истражитељ Раде Басара и Василије Бојић, син Жељка Бојића, шефа оперативе косовске полиције, јер Жељка током претреса нису нашли. Василије Бојић јуче је током дана ослобођен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Косовски тужилац Суљ Хоџа рекао је да је истрага у случају Ивановићевог убиства проширена на још двојицу полицајаца, и то Басару и Бојића старијег.

Застрашивање

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да је Приштина доживела пораз у Интерполу и да је због тога реакција стигла за мање од 24 сата. Према његовим речима, главна мета операције, како каже, био је командир оперативе КПС задужен за север Жељко Бојић, коме су упали у стан, извршили преметачину и одвели сина Василија.
– Ово је још један у низу покушаја да се Србима на КиМ живот учини немогућим, да криминализују север КиМ, да се Срби криминализују, оптуже за највеће и најстрашније злочине и убиство Оливера Ивановића. Србија је спремна да заштити свој народ на КиМ у случају да се покуша протеривање, убијање – навео је Ђурић.

Директор полиције Владимир Ребић акцију РОСУ оцењује као застрашивање и негативну реакцију након четвртог по реду пораза у Интерполу и додаје да је Београд спреман да реагује уколико би дошло до егзодуса српског народа, али да је уверен да међународна заједница то неће дозволити.

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је акцију РОСУ као представу за јавност након дебакла у Интерполу.

Маргинализација Српске листе

– Ово је наставак политичке приче у вези са Српском листом и њеном маргинализацијом, да јој се узму мандати и да се доделе Србима које би приштинске власти желеле у институцијама – навео је Дрецун.

Српска листа подсетила је да је и прошле године 21. новембра Приштина поражена у намери да се прикључи Интерполу, а да је 23. новембра извршен упад на север КиМ.

Коначни циљ Приштине је хапшење команданта косовске полиције за север КиМ Жељка Бојића, упозорио је 29. маја председник Александар Вучић, када се такође десио упад јединица РОСУ. Он је тада рекао да Приштина упадом специјалних јединица косовске полиције на север КиМ и хапшењем Срба приморава српске полицајце да буду „гори Албанци од Албанаца“, што, како је рекао, они неће бити, те истакао да је им коначни циљ да ухапсе команданта полиције за север КиМ.
– Коначни циљ Приштине је хапшење команданта косовске полиције за север КиМ Жељка Бојића – навео је Вучић.

Породица Бојане Станковић из северне Митровице била је изложена терору специјалаца РОСУ, који су, тражећи полицајца Радета Басару, грешком упали у стан у коме живи са супругом и бебицом.

– Упали су нам директно у спаваћу собу. Пробудила сам се, кад крај кревета у полумраку стоје униформисани људи, шлемови, пушке… Вриснула сам, муж је скочио, зграбили су га и извели у дневну собу, затворили врата спаваће…

Мислила сам да хапсе мог мужа. Врата су нам разваљена, цео дан сам под стресом, долазила је Хитна помоћ, пијем таблете за смирење – испричала нам је Бојана.
Спрат изнад, у стану ухапшеног Радета Басаре јуче није било никог, једино на вратима трагови насилног отварања.

Ни у стану Жељка Бојића, шефа оперативе КПС за север Косова, кога косовска полиција од јуче ујутру, како су саопштили, тражи, јуче није било никог.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ