Србија

ХАОС: Претучен мушкарац јер је носио љубичасту торбу, помислили да је …

Фото: Pixabay.com

Полиција је привела два мушкарца С.К. (26) и Н.Ј. (26) због основане сумње да у су прво вређали Илију Вучевића, а затим га и претукли у у пицерији „Трг“ у Београду, јер су мислила да је хомосексуалац зато што је носио љубичасту торбу за псе.

МУП наводи да су поменута двојица мушкараца у ноћ петак на суботу у овом локалу у Македонској улици, након вербалне расправе, током којег су Вучевића (30) назвали гејем, ударали га песницама по глави и тако му нанели тешку телесну повреду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће уз кривичну пријаву бити приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.

Подсећамо према Вучевићевим речима он и супруга су чекали у реду у пицерији када је пришао пријатељу да узме пицу, један од нападача је почео да провоцира да сам је он геј зато што носи љубичасту торбу, ткоај је, према његовим речима, иначе торба за пса. Наставио је да добацује на шта сам му је Вучевић одговорио да ћути. Онда су почели да га гурају, неки људи су покушали да спрече, али су га, тврди, ударили десетак пута.

Након тога је стигла полиција и хитна помоћ, а Вучевићу су у Ургентном центру констатоване тешке телесне повреде.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ