Свет

УДАРНА ВЕСТ! Американци нападнути у Сирији! Ево ко је пуцао: Потпуни шок!

Америчке трупе које су се кретале према ирачкој граници нападнуте су са дела територије које држи милитантна група коју подржава Турска, тврди руско министарство одбране.

Амерички војници су се кретали аутопутем М4, који се налази паралелно са турском границом, и који је на делу који је Турска заузела током своје офанзиве „Извор мира“ на курде, известило је данас руско министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ватра је отворена са територије коју контролишу пр-турски борци сиријске националне армије, гласи Руско обавештење. Наводи се да нико није повређен током напада.

Размена ватре се догодила док су Американци напуштали Северну Сирију, где су се америчке јединице бориле заједно са Курдима против бораца Исламске државе.

Одлука америчког председника Доналд Трамп да повуче америчке трупе наишла је на жестоке критике тврдећи да је својим поступцима дао зелено светло Турцима да нападну Курде, које Турци третирају као терористе.

Од најаве повлачења, нису се све америчке јединице повукле према Ираку, што показује и данашњи напад.

Неке од јединица су упослене како би чувале нафтна поља широм Сирије, водећи рачуна да остану у „америчким рукама“.

Како наводи руска војска, војна полиција Русије наставља да патролира руско-сиријском границом по трасама Камишли, Дејруна-Ага, провинција Ел Хасака и Кобани, Шиух-Фаукани, провинција Алеп.

Последњих 24 сата руски војницм су забележили 31 случај кршења режима прекида ватре, милитанти су гађали насељена места у провинцијама Алеп, Латакија, Идлиб и Хама.

 

Извор: Srbijadanas.com/ RT

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ