Србија

УЖАС! Отац нестале Барбаре Витез отишао у Мађарску да тражи своје дете: Тамо је сазнао нешто стравично

Foto- Youtube- RTV PINK
Foto- Youtube- RTV PINK

Судбина девојчице Барбаре Витез (16) из Сенте, која је нестала 25. новембра 2016. на мосту на Тиси, и даље интригира јавност. Родитељи верују да је њихова ћерка и даље жива, а управо због тога њен отац Ендре кренуо је у Будимпешту да је тражи.

Трагом информације и слике коју је родитељима девојчице послао један човек, Ендре је отишао у Мађарску да тражи ћерку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Током боравка у Будимпешти, прво се распитивао за човека који му је послао Барбарину слику, али то није дало било какве резулате. Потом је отишао у полицију, где га је сачекало непријатно изненађење.

– Примили су ме једна жена детектив и један високи чиновник, а када сам им рекао да тражим ћерку Барбару Витез, нашли су се у чуду и питали: каква сад Барбара? Онда су проверавали и рекли ми да од српске полиције нису добили никакву информацију да се трага за њом. Осећао сам се као да су ме полили хладном водом, верујте ми – испричао је Ендре за Еxплозив ТВ Прва, са чијом је екипом је и ишао у Мађарску.

Са друге стране, директор српске полиције Владимир Ребић каже да је затечен таквом информацијом јер сарадња две полиције на овом случају постоји.

За Барбаром је расписана тзв. жута потрага која подразумева да свака полиција, па и Мађарска треба да задржи било кога ако сумња да се ради о несталој особи. Касније смо им послали и податак о ДНК профилу, а наша полиција је у неколико наврата контактирала и мађарску и швајцарску и грчку полицију и захтевала додатне провере – прецизирао је Ребић.

Очајни отац је покушао да, уз помоћ слике нађе ћерку и у ноћним клубовима, али без успеха. Ипак, поручује да неће одустати од потраге.

– Најтеже ми је када видим друге људе како иду са децом, а ја немам са ким. Имам, а немам. Никад нећу одустати од тражења моје ћерке – рекао је Ендре.

Подсетимо, Барбара Витез нестала је 25. новембра око 22 часа, кад се враћала с рођендана. Наводно, прелазећи мост на Тиси код Сенте, током опасне дечје игре попела се на стуб моста и упала у реку. Десетак дана после нестанка, Барбарини родитељи добили су анонимно писмо у ком се тврди да је девојчица отета и силована, а затим „омамљена дрогом сипаном у сок задављена и бачена у Тису.

Барбарини другови који су били с њом кобне ноћи тврдили су да је пала с моста и утопила се, а двојица који су једини били са Барбаром кад је последњи пут виђена, нису прошли полиграф. Потом су се појавили снимци сигурносних камера на основу којих се може закључити да она уопште није ни стигла до моста на Тиси.

Мађарски спасиоци са обученим псима претражили су у фебруару и марту Тису на потезу од сенчанског моста до бране код Новог Бечеја, али тело није пронађено. Министарство унутрашњих послова након тога пријављује случај Интерполу, који расписује жуту потерницу за Барбаром.

У априлу 2018. године, породици су стигле слике на којима је наводно Барбара. Она је тада наводно користила Инстаграм и допивала се, а пре неколико месеци појавиле су се и информације да је виђена у ноћном клубу у Будимпешти,али ови наводи нису званично потврђени.

 

Фото: Youtube- РТВ Пинк

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ