Србија

БИЗАРНО! Наш познати певач жив сахрањен: Доживео сам клиничку смрт, а моја породица је мислила…

Фото: Pixabay.com

Певач народне музике и аутор многобројних хитова, Миланче Радосављевић, у младости је доживео нешто у шта данас многи и не верују да се догодило, јер толико невероватно звучи!

Прича његовог живота једна је од најбизарнијих у нашој држави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, Миланче је као млад човек доживео клиничку смрт, и то тако што је гром ударио у дрво испод ког је певач седео, а његова породица га је затим сахранила заједно са хармоником коју је једва купио и због које су се његови родитељи задужили. Коштала је 25.000 тадашњих динара, а плата његовог оца износила је свега 6.000 динара.

Наиме, како препричавају мештани, гром је ударио у дрво под којим је Миланче Радосављевић седео. Породица га је сахранила, и то са хармоником, коју су пљачкаши одмах након сахране пошли да украду.

Како се касније испоставило, а на сву срећу, прави је благослов што су лопови дошли по хармонику, пошто је Миланче, када је гроб откопан, био жив. Тада је настала права пометња и неверица. Причало се да је Миланче засвирао у тренутку када су пљачкаши покушали да му отму хармонику. Настала је бежанија и они су побегли главом без обзира.

Миланче је схвативши шта се заправо десило, отишао кући весео, свирајући хармонику успут.

Певач се на кућном прагу појавио носећи своју драгоцену хармонику.

Његов отац је након тога тражио учеснике тог догађаја да би их наградио, али никада се нико није јавио.

Певач је остао жив и здрав, али са одређеним последицама од удара грома.

Неким чудом га је професор музике примио на часове хармонике с обзиром да је имао неправилно распоређене прсте на рукама, што је управо последица удара грома. Миланче је убрзо почео да пева по тамошњим кафанама, био је изузетно тражен, а у једној од кафана спазио га је Аца Степић који је предложио да Миланче изда диск за “Дискос”.

Ожењен је, има двоје деце и четворо унучади. Син му свира хармонику, а ћерка је завршила одсек клавира и ради као професор у музичкој школи „Станковић“ у Београду. Себе сматра срећним и задовољним човеком.

Моја лична дужност је да певам мом народу у нашем мелосу колико ја то могу и умем. Ни ја не певам увек исто, некад боље некад горе, знате. Али, дајем колико могу да дам од себе. А ми имамо препознатљив мелос. Ми се разликујемо од Румуна, од Бугара, од Мађара. Од свих се разликујемо. Ми имамо своју мелодију. Знамо ми шта певамо“, рекао је једном приликом славни певач.

Миланче Радосављевић власник је многих хитова попут „Поздрави драга сина“ и „Ти оде заувек“, „Устала је мајка рано“, „Ти живиш негде далеко“, „Дао бих ово мало живота“, „Анђелија“ као и многе друге.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ