Србија

Ове две хемијске супстанце користимо свакодневно, њихова комбинација има СМРТОНОСНА ДЕЈСТВА !

Менаџер једног америчког ресторана умро је након што је био изложен отровним гасовима насталим мешавином средстава за чишћење.

Инцидент се десио у ресторану „Бафало вајлд вингс“ у Бурлингтону у Масачусетсу када је један радник почео да чисти под ресторана помоћу избељивача који садржи натријум хипохлорит. Међутим, он није знао да је неко претходно био просуо на под средство за чишћење са киселином, пише „НБЦ Нјуз“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мешавина састојака ових хемијских средстава је резултовала супстанцом која је позеленела и почела да пени и да се дими.

Радник није могао да дише и очи су га пекле па је брзо отишао одатле.

Међутим, када је на место инцидента дошао менаџер ресторана, он је покушао да обрише мешавину на поду, али му је брзо позлило. Он је касније преминуо у болници, а због дима је још 13 особа хоспитализовано.

Како је касније утврђено, они су се гушили хлорином.

Свакодневна средства за чишћење могу бити опасна – чак и смртоносна – ако се неправилно мешају. На пример, избељивач са хлором може да реагује са амонијаком, киселинама и другим средствима за чишћење, наводи се у саопштењу Министарству здравља Вашингтона (ДОХ). На пример, када се избељивач помеша са киселином (попут сирц́ета или хемикалија које се налазе у неком средству за чишћење стакла или купатила), ствара се гас хлорин који је веома отрован, а користи се и као бојни отров.

Извор: Блиц.рс

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ