Свет Србија

Клинтонови се удружили против Србије : Покушавају да униште Трампов план за Косово !

Амерички аналитичар и експерт за балканска питања Данијел Сервер изјавио је да Косово треба да буде опрезно у постизању споразума са Србијом.

Сервер, који је познат као жесток критичар Доналда Трампа и човек који заступа ставове „дубоке државе“, али и Клинтонових, јавља се сваки пут кад је Приштина притиснута да настави дијалог са Србијом, да укине таксе… Посебно је алергичан кад је на столу идеја о размени територија Србије и Приштине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај пут је лидерима лажне државе (у име оних који у САД по сваку цену желе да Србији отму КиМ и учине је малом, јадном и небитном државом прим. аут) поручио да би за Косово био добар онај споразум који не нарушава постојећи интегритет Косова.

– Мислим да Косовари треба да буду опрезни. На њих ће бити вршен притисак да се постигне неки резултат пре одржавања избора у Србији, а то им не иде у корист – рекао је Сервер за РТА.

Говорећи о ускраћивању визне либерализације грађанима Косова, Сервер је рекао да је та одлука гора од одлуке да се не отворе преговори са Албанијом и Северном Македонијом.

– Отварање преговора нема директан утицај на животе људи у Албанији и Северној Македонији. Док визна либерализација има непосредан утицај, јер људи могу да путују – рекао је Сервер.

Подсетимо, Сервер се недавно жестоко обрушио на Трампа и његову одлуку да Ричард Гренел постане специјални изасланик Беле куће за Косово и Балкан, назвавши је „бизарном“.

– Гренел је амбасадор и има директне везе са Белом кућом. И мени је сасвим јасно да ће он преузети главну функцију специјалног представника за Балкан – а то је да се бави питањем Београда и Приштине. Претпостављам да је то наговештај покушаја да се оживи идеја размене територија између Београда и Приштине, што је ужасна идеја која је умрла природном смрћу пре неколико месеци и лош је план покушати да се она оживи – истакао је Сервер.

Сервер сматра да Трамп покушати да наметне размену територија и Немачкој, али и да Србија добије компезацију са Републиком Српском. Он страхује (читај дубока држава и Клинтонови) да Трампа мотивише „тако накарадна идеја“ јер може да убије „две Клинтонове муве“ једним ударцем – Косово и Босну и Херцеговину.

– То је значајно достигнуће и биће потврда заокрета у америчкој политици од либерално-демократских решења заснованих на једнаким правима, ка етничко-националистичким решењима заснованим на сегрегацији етничких група. То није решење за које сам ја, али бојим се да је Бела кућа решена да покуша да га наметне – истакао је Сервер.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ