loading...
Спорт Србија

Неће стати док ово не уради: Новак Ђоковић ће бити …

Фото: јутјуб

Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера Новака, гостовао је у понедељак на Радио Београду 1 и том приликом је говорио о резултатима свог сина у години на измаку.

Ђоковић сениор се дотакао и лошег односа навијача на завршном мастерсу у Лондону, али је имао и поруку за све који воле његовог сина:

– Не можете ни да замислите колико је Новаку у таквим ситуацијама тешко, али је он увек имао храбро срце и хладну главу, он како му је било, зна само он. Замислите, он је припадник једног малог поносног народа из једне мале сиромашне земље, који су бомбардовали ти светски ”стручњаци” за бомбардовање. Једну малу Србију бомбардовало је 20 моћних земаља, замислите какви су то јунаци. И он се изборио са свим тим и постао један од најбољих тенисера свих времена – рекао је Срђан Ђоковић и додао:

– Обраћам се оним људима који цене све што мој син ради, а то је сигуран сам више од 95 посто нашег нормалног народа. Ја им кажем да ће Новак Ђоковић бити најбољи тенисер свих времена и док то не постигне и обори све рекорде који су преостали, неће престати да игра тенис.

Имао је Срђан Ђоковић и своје виђење зашто Новак годину није завршио на првом месту.

– Веома је дугачак списак тенисера који су квалитетни, али стоје у реду иза Новака, и вребају, ево већ десетак година, да га смене са првог места. Сада је то успело Надалу, али то је сасвим у реду, то је спорт. Уосталом, како би се то звало када би било који играч био неприкосновен и претплаћен да само он буде први, кад би стално побеђивао?

– Него, Новак се појавио у незгодно време за Србију и српски народ, јер је вратио веру и показао да ми нисмо геноцидан народ, да ми нисмо најгори на свету, да смо део европске културе и цивилизације. Немогуће је да један такав господин спортиста, какав је Новак, долази из неког геноцидног народа, како су нас многи у прошлости етикетирали – закључио је Срђан Ђоковић за крај.

Извор: Телеграф.рс

Loading...
loading...