Здравље

ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО! Федерер причао о Ђоковићу: Захваљујући теби ја сам још увек…

Швајцарски тенисер Роџер Федерер говорио је о утицају Рафаела Надала и Новака Ђоковића на своју каријеру.

Федерер је објаснио какав су тачно утицај на њега имали српски и шпански тенисер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сигурно је да су они имали утицај на моју каријеру. Нису на моју личност, али јесу на моју борбеност, способност прилагођавања и умеће да останем скроман, да увек гледам шта није било добро и да напредујем“, изјавио је Федерер.

Федерер је похвалио Надала и Ђоковића и присетио се њихових претходних мечева.

„Оно што су Рафа и Новак остварили у претходној деценији је невероватно и они су ме натерали да напредујем. Али, то нису урадили смао њих двојица, већ млађи тенисери као што је Александар Зверев, али и неко као што је Хуан Мартин дел Потро. Они вас стварно држе у неизвесности у терају вас да будете бољи играч“, истиче тренутно трећи тенисер света.

Ривалство „велике тројке“ је, по мишљењу Роџера, дефинитивно добро за тенис.

„Они су ме дефинитивно максимално тестирали и то се испоставило као одлично за тенис. Имао сам невероватне мечеве против њих и веома сам им захвалан на томе. Надам се да се они осећају исто“.

Швајцарац је истакао да и даље, иако има 37 година, осећа нервозу играјући неке тениске мечеве.

„И даље сам понекад нервозан, и даље осећам адреналин. У неким мечевима сам потпуно опуштен. У разговору са неким људима могу да будем изузетно нервозан, а могу да будем и скроз опуштен. Мотивација ми долази лако. Када играм пред 10-15.000 људи углавном будем мотивисан и одиграм најбоље што могу“, закључио је Роџер.

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ