Свет

СВЕТ ДРХТИ! Ердоган прети Путину: Због конфликта у Сирији одговорићемо ратом у Русији!

Погоршање ситуације у сиријском Идлибу, где владине трупе, у дословном смислу те речи, „руше“ отпор протурских милитаната, може се одразити на ситуацију на Кавказу.

Аналитичар Вјачеслав Михаилов упозорава да ће Турска, поражена на северу Сирије, као аргумент у војно-политичким преговорима са Русијом покренути рат на Кавказу, где се Јерменија и Азербејџан дуго припремају за нова, велика непријатељства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према аналитичару, Ердоганов интерес лежи у очувању тампон зоне између Турске и Сирије у облику “сиријске наоружане опозиције”, коју сиријска арапска војска сада уништава.

С обзиром на чињеницу да је амерички председник Доналд Трамп током разговора са Ердоганом рекао да Русија не би требало да подржи акције владиних снага САР-а и њиховог вође Башара Асада у Идлибу, сценарио Вјачеслава Михаилова делује као врло вероватан.

Уз подршку САД-а, неукључених директно у сукоб, Турска може прво да гурне Азербејџан у директан конфликт, а затим да му пружи све врсте подршке за одржавање сукоба у „узаврелој“ држави и на тај начин покуша да натера Русију на уступке.

Извор: Курир.рс/eadaily.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ