Свет Србија

СКАНДАЛОЗНО: Српски фудбалер не престаје да шокира ! После свађе, напустио … (ВИДЕО)

Фото: јутјуб

Фудбалер Асколија Никола Џиги Нинковић посвађао се са саиграчем Алесиом да Крузом око извођења пенала и потом тражио измену * Први пут се не кајем због онога шта сам урадио, каже Нинковић.

Уопште се не кајем што сам се посвађао са саиграчем и напустио терен, каже српски фудбалер Никола Нинковић (24)!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Популарни Џиги направио је нови скандал у суботу по подне на мечу свог Асколија против Венеције у 11. колу италијанске Серије Б (1:1). Прво се умало потукао са саиграчем, затим је тражио да буде замењен, а онда је поред терена наставио да се свађа с тренером.

Шутирао клупу

Нећу бити избачен
Неће бити избацивања из тима, претпостављам да ћу само бити суспендован на један меч
Никола Нинковић

Наиме, и Нинковић и Алесио да Круз желели су да у 70. минуту изведу пенал за Асколи, који је у том тренутку губио 1:0. Тренер Паоло Занети предност је дао холандском нападачу, који је погодио за изједначење.

Упркос томе, Нинковић је полудео и затражио да изађе из игре. Млади италијански стручњак му је испунио жељу, али ту није био крај хаосу. Нинковић је по изласку с терена шутирао клупу за резервне играче и ударао песницама, па га је Занети послао у свлачионицу.

Италијани су српског фудбалера ставили на стуб срама, челници клуба и тренер су га жестоко критиковали, али Нинковић у разговору за Информер објашњава да се не осећа кривим.

– И тренер и тај момак који је шутнуо пенал су нови у клубу. Ја сам био ту и прошле сезоне када је било најтеже, када нам је претило испадање из лиге. Не кажем да је добро што сам тражио измену, али после свих глупости које сам направио у каријери ово је први пут да се не кајем. Договор је да пенале шутирамо увек капитен Матео Ардемањи или ја. Нисам чак љут на Да Круза колико на тренера, јер је то дозволио, уместо да му каже како стоје ствари. Саиграч је показао класично непоштовање јер сам ја и ове сезоне најефикаснији у тиму и највише вредим – каже Нинковић, који је ове сезоне постигао три гола и уписао седам асистенција.

Подршка навијача

Нинковић је свестан да ће бити кажњен због кршења клупске дисциплине, али наглашава да су му многи пружили подршку после инцидента.

– Много порука сам добио, чак и од навијача, и подржавају ме. Треба да разговарам са људима из клуба, надам се да ћу бити суспендован само са једне утакмице. А и ако буде оштрија казна, идемо даље. Неће бити никаквог избацивања из тима као што су неки медији пренели. Па мени су из управе клуба недавно рекли: „Хвала ти, да није било тебе испали бисмо из лиге прошле сезоне.“ Летос су одбили понуду од 13 милиона евра за мене – каже Нинковић.

Нинковић је прошлог лета дошао у Асколи из Ђенове. Асколи је после 11 кола шести на табели са 17 бодова, четири мање од водећег Беневента.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ