Свет

ЦРНО НАМ СЕ ПИШЕ: Свет је у великој опасности !

Бивши совјетски лидер Михаил Горбачов упозорио је да тренутна напетост између Русије и Запада доводи цео свет у „колосалну опасност“.

Он је у интервјуу за ББЦ рекао да постоји велика опасност због могућег сукоба нуклеарним оружјем. Бивши председник Горбачов је зато предложио свим земљама да позову на уништење нуклеарног оружја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све док постоји оружје масовног уништења, попут нуклеарног, опасност за читаву планету је колосална. Све нације требало би да позову на уништавање нуклеарног оружја. То је нешто што морамо да урадимо ако желимо да спасемо човечанство и планету- истакао је Горбачов.

Једно од највећих достигнућа Михаила Горбачова, како наводи ББЦ, био је то што је успео да ограничи сулуду трку у наоружавању између САД и Совјетског Савеза. Како подсећају, управо је он договорио са америчким председником Роналдом Реганом да обе земље смање свој нуклеарни арсенал.

Међутим, како истиче ББЦ, ове земље, и Русија и САД повукли су се из тог договора.

Када су га упитали да ли тренутна напета ситуација између Русије и Запада подсећа на раздобље Хладног рата, Горбачов је одговорио да се данас можеговоритри о „прохладном рату“.

– Погледајте што се догађа. Напетости и пуцњаве има на различитим подручјима. Шаљемо борбене авионе и морнарицу на разна места. То није ситуација у којој желимо да будемо- истакао је Горбачов.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ