Свет Србија

СПЕЦИЈАЛАН дочек за премијерку Србије у Кини: Уручен јој поклон који …

Председница Владе Србије Ана Брнабић поклонила је данас председавајућем Банке Кине (Банк оф Цхина) Лиу Лиангу, као и представницима компаније Хуавеј, слике наивних сликара из Ковачице.

Премијерка је на поклон од руководства Банке Кине добила монографију банке, у којој су представљена њихова представништво широм света, међу њима и оно у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Брнабић је својим домаћинима поклонила слике Павела Цицка, једног од најпознатијих наивних уметника у Србији.

– Ово је наша наивна уметности из Ковачице. Представљено је војвођанско село. Да вас подсећа на Србију – рекла је премијерка кинеским партнерима након састанака.

Уз изразе захвалности, Лиу је узвратио да ће сигурно доћи поново у Србију и да ће потражити „такво место“.

Од представника компаније Хуавеј премијерка је добила слику, на којој је насликан паун, раширеног репа, који представља веома позитивну симболику у Кини.

Представници Хуавеја пожелели су да се шири и сарадња Србије и Кине у области дигитализације.

Премијерка је навела да је задовољна због сарадње са кинеском компанијом, истичући као важна два пројекта која Хуавеј реализује у Србији, са „Телекомом“ и са српским МУП-ом.

Са премијерком, састанку присуствују и потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић, као и председник ПКС Марко Чадеж.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ