Србија

ДРАМА У ПАНЧЕВУ! Девојчица (12) се ушуњала у кућу и украла бебу, а када ју је полиција ухватила изговорила је нешто језиво!

Мала М. О. (12) ушуњала се у кућу Жељка З. (28) и Јасмине Н. (35) и украла им осмомесечну бебу из кревеца * Девојчица највероватније хтела да искористи бебу за просјачење да би добила више пара

Девојчица М. О. (12) украла је јуче пред зору осмомесечну девојчицу М. З. из породичне куће у Панчеву! Највероватније је хтела да искористи бебу за просјачење како би добила више пара од пролазника!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Срећом, ухваћена је после само неколико сати у аутобусу за Качарево, а кад су је упитали зашто је украла бебу, рекла је: „Ја живим сама, требало ми је друштво…“.

Пријавио је возач

Како смо сазнали од извора из истраге, невероватна крађа због које се јуче цела панчевачка полиција дигла на ноге десила се у кући брачног пара Жељка З. (28) и Јасмине Н. (35) у Улици Светог Саве.

– Отмица осмомесечне девојчице пријављена је у недељу, нешто после седам сати ујутро. Жељко и Јасмина су испричали полицајцима да је она око четири сата ујутро нахранила бебу и да је после тога легла у кревет. Када се Жељко пробудио, видео је да његове ћеркице нема и у паници је позвао полицију – каже наш извор.

Према његовим речима, полицајци су најпре посумњали у причу родитеља, па су их послали на полиграф. Међутим, утврђено је да су Жељко и Јасмина говорили истину.

У почетку се чинило да је крадљивац бебе неко ко добро познаје овај брачни пар, али је онда дошло до шокантног обрта у целој причи.

– У току преподнева, док је трајала грчевита потрага за бебом, возач аутобуса који саобраћа од Панчева до Качарева обавестио је полицију да је у возило ушла девојчица са бебом у колицима, што му је било веома чудно. Једна патрола је одмах послата до тог аутобуса и убрзо је утврђено да је беба у колицима заправо мала М. З., која је украдена у Панчеву. Испоставило се и да крадљивица живи на улици од просјачења и уопште не познаје Жељка и Јасмину. Највероватније их је у суботу увече видела како улазе у кућу с бебом, па је решила да је украде док су они спавали – објашњава наш извор.

Он додаје да је о свему обавештен Центар за социјални рад у Панчеву, па су социјални радници присуствовали саслушању 12-годишње отмичарке.

– Девојчица је у почетку била уплашена, али је онда до детаља испричала како се око 5.30 ушуњала у кућу и из кревеца узела бебу. На питање зашто је то урадила, прво није хтела да одговори, а онда је рекла да је њена сестра одведена у хранитељску породицу, да је због тога била усамљена и требало јој је друштво – рекао је наш извор.

Тражила сажаљење

Инспектори, међутим, нису поверовали у то објашњење.

– Мала М. О. је дете без родитељског старања, живи од просјачења. Највероватније је помислила да ће се људи више сажалити на њу ако је виде с бебом, па је одлучила да је украде. Такође, испитаће се и могућност да ју је неко можда ангажовао да украде бебу, али све ће бити јасније кад се заврши истрага – казао је наш саговорник.

Није кривично одговорна

Украдена беба јуче је одмах враћена родитељима, док је бригу о њеној отмичарки преузео Центар за социјални рад у Панчеву. Девојчица М. О. се не може кривично гонити за то, јер је млађа од 14 година, па јој евентуално следује појачан надзор у некој установи за бригу о деци.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ