Регион

ПОЗНАТИ ИСТОРИЧАР КОД МАРИЋА ИЗАЗВАО БУРУ У РЕГИОНУ: Ово је истина, ево како су настали Хрвати (ВИДЕО)

У емисији „Ћирилица“ гост Миломира Марића био је историчар др Никола Жутић.

– У Хрватској се појављују књге у којима се смањују жртве у Јасеновцу. Прво је Туђман са 700.000 смањио број жртава на 60.000. Сад се говори да је Јасеновац био радни камп у ком су се играле позоришне представе и причали вицеви, а да су Срби измислили своје жртве. Иво Голдштајн тврди у својој књизи да је Макс Лубурић стварно долазио и причао са логорашима вицеве да бих их током ноћи онда све побио – казао је Марић у студију Хаппy ТВ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тога чак има и овде, да се смањују жртве. А људи заборављају госпићки логор, јаме на Пагу и друге логоре мимо Јасеновца. Заборављена је Шарина, као и Катина јама. У самом Пагу је убијено око 16.000 Срба у том логору – набројао је Жутић.

– Слаба Србија јака Југославија – то су биле комунистичке идеје. Кришто тврди да је Комунистичка партија Југославије подржавала великосрпске идеје, а ово данас је настало расрбљавањем – навео је Марић.

– Бавио сам се настанком хрватске нације и управо сам у тим књигама дошао до значајних аустријских података. Аустријска статистика из 1846. и из 1850. показала је да Хрвата није било у Истри, а Срба католика и православних је било. Хрвати су настали од католичких Срба, али то се нигде не помиње. Исти случај је био са римокатоличким Србима у Далмацији – изнео је податке Жутић и објашнио да 1903. године настаје први хрватски грб и у њему су све српске земље – Славонија, Далмација, Крајина.

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ