Свет

ТУГА! Познати музичар преминуо од коронавируса (ВИДЕО)

Фото: Pixabay.com

Тужну вест потврдио је његов колега и пријатељ.

Аргентински музичар Марсело Пералта преминуо је од последица коронавируса у Мадриду, у 59-ој години, јављају свестки медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужну вест потврдио је његов колега и пријатељ, Гиљермо Бацола.

– Жао ми је што морам да вас обавестим да је мој пријатељ Марсело Пералта преминуо. Сјајан музичар и неизмерна особа. Свако ко је имао привилегију да га познаје дивио му се. Марсело је био један од мојих најближих и најстаријих пријатеља. Упознали смо се 1982. године и били смо само „одвојени“ током година када је он био у Мадриду, а ја још увек у Буенос Аиресу. Остало је била музика, уживање и забава, и то ћу увек памтити… Сломљен сам, али осећам се примораним да пренесем вест свима – написао је Бацола на свом Фејсбук профилу и апеловао на људе да воде рачуна о здрављу.

Lamento comunicar que hace un rato falleció Marcelo Peralta, amigo de casi toda una vida. Un gran músico y una persona…

Posted by Guillermo Bazzola on Tuesday, March 10, 2020

Марсело Пералта се родио у Буенос Аиресу 1961. године. Студирао је клавир и музичку теорију, а 1979. године добио је сертификат да подучава као просефор музичке културе.

Са 18 година је почео да свира саксофон и био је заинтересован за музичку Сержа Шалофа, а био инспирисан великим музичким уметницима као што су Џон Колтрејн, Алберт Ајлер и Орнет Колмен.

Од 1996. године почео је да живи у Мадриду. Свирао је на бројним фестивалима, где је показао завидну технику свирања саксофона.

Погледајте један од његових наступа:

Извор: Телеграф/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ