Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ И САОПШТИО НАЈНОВИЈЕ МЕРЕ: Формираћемо два штаба… (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић обратио се нацији на јавном сервису како би саопштио најновије информације о мерама против коронавируса

– Сматрао сам веома важним да вам се обратим. Оно што грађане највише брине јесте здравље људи. Улагали смо много новца, спремнији смо дочекали ове најтеже изазове у односу на велики број земаља. Неће нам бити лако у недељама које долазе. Имаћемо више случајева заразе, имаћемо теже случајеве, изгубићемо животе људи. То можемо само уједињени и јединствени. Имаћемо две врсте битака које морамо да победимо. Најтеже ће бити најстаријим грађанима. Два кризна штаба биће формирана. На челу једног биће Ана Брнабић, председница Владе, на челу другог ћу бити ја. Један ће бринути о здрављу људи, а други о отклањању економских мера. Још једну меру смо донели, а то је да на постојеће повећање здравственим радницима подигнемо плату за још 10 одсто од 1. априла – рекао је председник Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да нема потребе за паником.

– 350 респиратора смо имали 2009. године. Сада их имамо 1008. Нису сви заражени на респираторима, тренутно је само један на прикачен на ову машину. Молим пензионере да избегавају места где има много људи. Нека остану дисциплиновани и нека се стрпе још четири, пет недеља. Кућна изолација ће бити најчешћи вид лечења, али Инфективна клиника у Београду бавиће се само коронавирусом, посебно одељење КЦ Ниш и посебно одељење КЦ Нови Сад. Имамо свега довољно, и хране и болничког материјала, постеље. Немојте куповати вишак намирница, мораћете да бацате. Верујте својој држави. Школе ћемо затворити када буде струка рекла да треба да се затворе. Није их затворила Словенија, није их затворила Велика Британија, а имају много више заражених. Неко мора и да ради, да производи то што ви купујете – рекао је Вучић.

О померању датума избора

– Што се изборне кампање тиче. После посете Немачкој и канцеларки Меркел, где ћу разговарати о КиМ и коронавирусу, ЕУ, позваћу све представнике странака које ће учествовати на изборима да се договоримо о евентуалном померању датума избора – нагласио је председник Вучић.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ