Свет Србија

УДАРНА ВЕСТ! Затварају се границе: Број оболелих расте!

Све је више европских земаља које због ширења корона вируса затварају своје границе или најављују нове рестрикције наредних дана.

Укупан број случајева заразе корона вирусом – 170,671
Број преминулих – 6,523
Број особа које су оздравиле – 77,830

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Коронавирус се појавио у 123 земље света, а Кина је и даље највише погођена са око 81.000 случајева. Друга по броју оболелих, а прва у Европи, је Италија у којој је за последња 24 сата преминуло 368 људи. До данас је у свету умрло више од 6.000 особа, а заражено је око 167.000. У Србији је укупно заражено 48 особа и уведено је ванредно стање.

14:58
У Русији су до сада забележена 93 случаја оболелих од корона вируса

14:56
Амерички научници тврде да имају решење за лечење коронавируса
Амерички научници су предложили да се у лечењу новог коронавируса искористе антитела из крви оних пацијената који су вец́ били заражени КОВИД-19 и успешно се излечили, резултат је истраживања објављеног у листу „Тхе Јоурнал оф Цлиницал Инвестигатион“.

Метод се заснива на серуму који садржи вирусна антитела добијена из крви пацијената, који су се вец́ излечили од новог коронавируса.

Према мишљењу научника, овај метод имунотерапије се може увести врло брзо, без чекања на развој толико очекиване вакцине.

14:09
Мађарска затвара границе за све странце

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данаса да ће Мађарска затворити границе за сав путнички саобраћај.

13:46
Забрана извоза лекова из Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић саопштила је данас да ће на листу мера предузетих у борби против корона вируса бити додата забрана извоза лекова.

13:35
Немачка шаље милион заштитних маски Италији
Немачка је најавила да ће послати миллион заштитних медицинских маски Италији, потврђено је у Европској комисији.

– Пажљиво ћемо пратити ту испоруку – наводе у Бриселу.

Одговарајући на питања медија да ли су у Бриселу упознати са, како су навели новинари, „кинеском пропагандом“ о несолидарности унутар ЕУ када је реч о расподели заштитине медицинске опреме, у седишту Европске комисије најављују испоруку миллион заштитних маски коју је Берлин обећао Италији.

Истовремено, Брисел поздравља сваки други вид помоћи и солидраности како Кине са ЕУ тако и земља чланица ЕУ међусобно.

11:15
Затварају се сви шалтери јавних служби у Србији
То је изјавила премијерка Ана Брнабић на данашњој конференцији за медије. Осим тога, пооштриће се мере за кафиће и ресторане. Како је навела, разлог за то је велика гужва у градовима.

12:46
У Албанији 51 особа заражена корона вирусом, међу оболелима и медицинско особље

Албанији је забележен још један случај заразе корона вирусом, тако да је у тој земљи укупно регистрована 51 оболела особа.

До сада су тестиране 563 особе, саопштила је министарка здравља Мира Ракацоли, пренели су албански медији.

12:45
Немачка је затворила границе

Немачка је затворила границе са Француском, Аустријом и Швајцарском изузев за комерцијални саобраћај, у покушају да сузбије ширење корона вируса.

Ова мера, како је раније најављено, предвиђа појачане контроле на границама и враћање страних држављана који долазе из тих суседних земаља.

12:07
У Кини 80.860 случајева, излечило се 67.749 људи

11:59
У Републици Српској нема нових заражених
Од последњег извештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској (РС), објављеног синоћ у 16.30 сати, нема нових случајева код којих је резултат тестирања на корона вирус позитиван.

У РС до сада је потврђено 20 случајева позитивних на корона вирус (Бањалука-16, Челинац-2, Лакташи-1 и Србац-1), преносе бањалучке Независне новине.

Седам особа је у Универзитетском клиничком центру РС, а 13 у кућној изолацији, саопштено је из Министарства здравља.

11:57
У Аустрији више од хиљаду инфирицаних
У Аустрији је број инфицираних током преподнева прешао хиљаду, а према најновијим информацијама Министарства здравља до 10 сати број инфицираних је достигао 1.018.

У осам сати јутрос било је 959 инфицираних, да би само за два наредна сата тај број потрастао за више од 60.

Од појаве корона вируса у Аустрији две особе су преминуле, а урађено је 8.490 тестова.

11:51
Прва оболела особа у Северној Македонији оздравила
Први особа оболела од корона вируса у Северној Македонији биће пуштена данас кући, након што се након другог тестирања показало да је излечена, саопштило је северномакедонско Министарство здравља.

Како је наведено, тестирање на корона вирус спроведено је у складу са правилима и препорукама Светске здравствене организације, преноси МИА.

11:15
Војска Србије излази на улице

На основу одлуке о увођењу ванредног стања на целој територији Србије које је прогласио председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучиц́, донета је одлука и издато је наређење о ангажовању припадника Војске Србије на пружању подршке цивилним властима у спречавању ширења вирусне инфекције КОВИД-19.

11:09
Председник Србије је замолио грађане да поштују упутства и препоруке државе

Председник Србије још једном је упутио апел грађанима, и то путем објаве на Инстаграму.

– Молим грађане да поштују упутства и препоруке државе, посебно молим наше старије да остану у својим домовима – поручио је.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ