Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА: Ако ово слажете инспекторе, следи вам НОВЧАНА КАЗНА ИЛИ ЗАТВОР!

Грађани којима је решењем Министарства здравља одређена кућна изолација од 14 или 28 дана на адреси из личне карте, а који не буду пронађени на тој адреси приликом полицијске контроле, биће кривично гоњени због кршења мере самоизолације.

– Њима ће се на терет ставити кривично дело “непоступање по здравственим прописима за време изолације – казао је за Тањуг Ненад Стефановић, председник Удружења судија и тужилаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је Стефановић апеловао на све грађане да приликом давања података санитарним испекторима дају адресу на којој заиста бораве и на којој ће бити у самоизолацији, а не адресу из личне карте.

– Ово је неопходно и због могућности контроле поштовања одређених мера самоизлоције у циљу спречавања даљег ширења корона вируса – истакао је Стефановић.

Он је напоменуо да се у пракси већ догодило неколико оваквих случајева, јер од укупног броја особа којима је одређена кућна самоизолација због повратка из земаља заражених вирусом Цовид-19, један број њих није затечен на адреси из личне карте.

За кривично дело ”непоступање по здравственим прописима за време изолације” прети казна од 150.000 динара или затвор до три године.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ