Свет

ПОТРЕСНО ПИСМО О 6 ФАЗА ПАКЛА У ИТАЛИЈИ: „НЕМАТЕ ПОЈМА ШТА ВАС ЧЕКА! „Лекари плачу јер морају да одлуће КО ЋЕ ДА ЖИВИ, А КО ДА УМРЕ

Италија је постала земља коју данима разара коронавирус. У тој земљи се број оболелих за 24 сата повећао за 4.207 нових случајева. Према подацима СЗО у Италији је укупно 35.713 оболелих док је преминуло 2.978 особа.

У јеку ове борбе на Твитеру кружи исповест једног грађанина који је описао фазе развоја епидемије ове опаке болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

ФАЗА 1

Знате да вирус корона постоји, а у вашој се земљи почињу да се појављују ​​први случајеви. Па, немам ради чега да се бринем, то је само грип! Нисам старији од 75 година, па шта би ми се могло догодити? Ја сам сигуран и сви сигурно претерују. Зашто напоље излазе са маскама на лицу и скупљају залихе тоалет папира? Живећу свој живот као и обично, зашто бих се бринуо.

ФАЗА 2

Број оболелих расте. Проглашена је “црвена зона” и карантин у једном или два мала града у којима се појавила зараза на великом броју људи (22. фебруар). Па, то је тужно и помало забрињавајуће, но нема потреба за паником јер се меродавне службе брину за то.

Појавили су се први смртни случајеви, али ради се о старим људима. Медији само стварају панику кликбејт насловима, срамота. Људи живе свој живот као и обично. Нећу престати да излазим са својим пријатељима. Нећу се заразити, око мене су сви ок.

ФАЗА 3

Број оболелих брзо се повећава. Готово се удвостручио у једном дану. Све је више умрлих. Проглашене су црвене зоне и стављене су у карантин четири регије у којима је регистрована већина случајева заразе (7. марта). У Италији је 25% области у карантину.

Школе и универзитети су затворени, али барови, радна места, ресторани итд. и даље су отворени. Из црвене зоне побегло је око 10.000 људи како би се вратили својим кућама у остатку Италије. Већина становништва, 75% Италијана, и даље несметано обавља своје свакодневне активности.

Још увек не схватају озбиљност ситуације. Где год да се окренете, саветују вас да перете руке и ограничите изласке напоље, групна окупљања су забрањена, а сваких пет минута на ТВ-у вас подсећају на та правила. Међутим, то још није допрло до људи.

ФАЗА 4

Број случајева увелике се повећава. Школе и универзитети у целој земљи затворени су на најмање месец дана. Болнице чувају места за болеснике са вирусом корона. Нема довољно лекара и медицинских сестара, па се поново запошљавају они пензионисани и студенти медицинског факултета.

Више не раде у сменама, већ онолико колико ко може. Заразили су се и лекари и сестре, па су вирус пренели и на чланове својих породица. Превише је случајева упале плућа и превише људи треба на одељење интензивне неге, али нема места за све.

Сада је већ као у ратној зони: лекари морају бирати кога ће да лече на темељу њихове шансе за преживљавање. То значи да се старије особе и оболели од трауме / можданог удара не могу личити јер заражени вирусом корона имају предност.

Волео бих да се шалим, али то се дословно догађа. Људи су умрли јер за њих није било места у болницама. Мој пријатељ лекар назвао ме је у сузама јер морао да пусти три особе да умру. Медицинске сестре плачу јер гледају како људи умиру, а не могу да им помогну.

Пријатељев рођак умро је јуче од вируса корона јер нису могли да га лече. Хаос је, систем се урушава, а свда се говори само о кризи и вирусу корона.

ФАЗА 5

Сећате се оних 10.000 људи које сам споменуо у фази 3, који су из црвене зоне побегли у остатак Италије? Па, сада је цела земља проглашена карантином (9. марта). Циљ је што више одложи ширење вируса.

Људи могу да иду на посао, купују намирнице, иду у апотеку, а све фирме су и даље отворене јер би се у супротном економија срушила (већ јесте), али не можете да се преселите из своје заједнице ако немате ваљан разлог.

Сада се појавио страх, на улицама је пуно људи с маскама на лицу и рукавицама, али још увек има оних који мисле да су непобедиви, који одлазе у ресторане, друже се са пријатељима на пићу итд.

ФАЗА 6

Два дана касније објављено је да су затворене све (већина) фирми: кафићи, ресторани, трговачки центри, све врсте трговина итд. Све осим супермаркета и апотека. Можете да се крећете само ако имате сертификат са собом.

Сертификат је службени документ у ком је ваше име и презиме, одакле долазите, куда идете и због чега. Пуно је полицијских контролних пунктова. Ако се нађете напољу без доброг разлога, ризикујете новчану казну до 206 евра, а у случају ако сте позитивни на вирус корона, можете добити једну до 12 година затвора ради покушаја убиства.

ЗАКЉУЧАК

Немате појма шта вас чека. Ја то знам јер сам пре две недеље био онај који нема појма о томе и који је мислио да није толико лоше.
И то не само јер је вирус смртоносан, већ и због последица које ће имати. Поражавајуће је видети земље које се понашају као да се неће десити нешто лоше и не предузимају потребне мере.
Ако читаш ово, молим те да се одговорно понашаш како би свима било лакше. Проблем се неће решити сам од себе нити игнорисањем

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ