Србија

ГРАЂАНИ ОВО МОРАТЕ ДА ЗНАТЕ! Најављена је помоћ! Стиже 173.000 пакета!

Наредне недеље пензионерима који имају примања нижа од 30.000 динара биће подељени пакети помоћи будући да услед корона вируса не смеју да излазе из својих домова, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Он је синоћ гостујући на ТВ Пинк рекао да ће преко 100 шлепера робе доћи у београдску „Арену“ где ће у уторак почети паковање пакета, а затим у четвртак испорука робе пензионерима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, биће подељено 173.000 пакета, у којима ће бити како прехрамбених намирница, тако и хигијенског материјала.

Тако ћемо помоћи најстаријим суграђанима да лакше преживе ову ситуацију услед које сада не могу да изађу из својих домова, рекао је Весић.

Додао је да је важно да као друштво покажемо солидарност са најстаријима.

„Они су нас образовали, изградили ову земљу и време је да сада ми бринемо од њима“, рекао је Весић.

Подсетио је да је на основу Одлуке Владе Републике Србије до даљег укинут јавни превоз на територији Града Београда и да су компаније за своје раднике који морају да раде, већ организовале превоз.

Рекао је и да ће се наставити са чишћењем градских улица хлором, нарочито прилази здравственим установама и оних улица којима пролази јавни превоз.

Секретар Удружења за трговину Привредне коморе Србије, Жарко Малиновић рекао је да се настоји да се грађанима обезбеди добра снабдевеност намирницама и да има довољно робе.

„Веома је опасно оно што се десило пре два дана када су путем разноразнх вајбер група и друштвених мрежа пласиране информације да нема горива. Ми имамо сопствене резерве и производњу и једног од највећих произвођача у региону, ово није 1992. година, горива имамо“, рекао је Малиновић.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ