Здравље

ЛЕКАРИ САВЕТУЈУ! Ово пиће обавезно морате пити током пандемије! Ево зашто!

Пазите се!

Уколико имате симптоме корона вируса, или вас једноставно гребе грло због алергије или обичног грипа, савет стручњака је да у организам уносите што више течности. Течност ће спречити дехидрацију организма која може нанети озбиљне последице по здравље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стога се препоручује да стално пијуцкате по мало течности као што је вода, млак чај, чај са медом, кафа, лимунада, супице и тд.

Зашто лимунада?

Свежа лимунада је пуна витамина Ц, а управо се овај витамин успешно бори против свих врста вируса, па и коронавируса. Препорука је да се цео дан испија лимунада, али никако хладна. Можете је засладити домаћим медом, а да бисте појачали укус, слободно додајте и мало цимета.

Цимет и лимунада успешно јачају имунитет.

Зашто цинк?

Недостатак цинка може да узрокује низ физиолошких промена и проблема. У неким истраживањима се показало да узимање цинка у исхрани може да смањи смртност међу децом која имају акутну инфекцију доњег респираторног система.

Храна богата цинком помаже у одржавањумождане структуре и генералног здравља нервног система. Овај минерал битан је за стварање резерви инсулина и подстиче његову функцију.

Комплекс цинка и инсулина налази се у ћелијама панкреаса, а када тело нема довољно тог елемента, постоји могућност настанка дијабетеса. Примећено је да дијабетичари имају двоструко мању количину цинка од нормалне.

За разлику од неких материја, тело не може да складишти цинк, што значи да је потребно свакодневно узимање цинка кроз храну. Људски организам садржи око 2-3 грама цинка. Препоручена дневна доза за жене је 8 мг дневно. Код трудница се тај број повећава на 11 мг, а код дојиља на 12 мг. Унос цинка у трудноћи ће позитивно утицати на здравље бебиног мозга.

Стога, све што можете да урадите током пандемије је да мислите позитивно и да водите рачуна о свом здрављу! Ко се чува – и бог га чува.

 

Извор: Srbija Danas.com/Still

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ