Србија

ВЕСТ КОЈУ ЈЕ ЧЕКАЛА ЦЕЛА СРБИЈА: Троје пацијената излечено од короне на ИНФЕКТИВНОЈ КЛИНИЦИ

БЕОГРАД: Троје пацијената који су лечени на Клиници за инфективне и тропске болести КЦС, излечени су од вируса корона, изјавила је данас заменица директорна те здравствене установе Ивана Милошевић.

Она је то рекла на прес конференцији у влади, на питање новинара да ли постоје забележени случајеви излечених пацијената, и ако постоје, где се налазе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“То су три болесника која су лечена у КЦС, на Клиници за инфективне и тропске болести. Њихов наставак лечења је спроведен у болници “Драгиша Мишовић“, када се та болница укључила. То су болесници који су отпуштени после два негативна ПЦР-а, али и поред тога, уз савет да се настати кућна изолација 15 дана”, рекла је Милошевић.

Она је додала да било вести да су отпуштени излечени пацијенти из КЦ у Нишу и Новом Саду, што, каже, она не зна поуздано, док за пацијенте лечене у Београду зна.

На Инфективној осморо на респиратору, најмлађи има 35 година

У Клиници за инфективне и тропске болести у Београду на респиратору је осморо заражених коронавирусом, изјавила је данас заменица директора те клинике Ивана Милошевић.

Она је на редовној прес конференцији у Влади Србији казала да су пацијенти на респиратору различитих узраста и да најстарији има 80 година.

Милошевић је казала и да се махом ради о особама средњег зивотног доба, али да су међу њима и двојица пацијената који имају 35 и 43 година.

Како је рекла, то је још једно упозорење да сви треба апсолутно да се придржавају препоручених мера.

“Сваком ко је на респиратору је нарушено дисање као витална животна функција. Такав пацијент може да буде стабилан у једном тренутку, али то је ситуација која може и непријатно да изненади“, казала је Милошевић.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ