Србија

ДР МИЛОШЕВИЋ СА ИНФЕКТИВНЕ КЛИНИКЕ ЗАБРИНУТА: Оно што сам видела на Кошутњаку је недопустиво

Фотографије које су снимљене јуче на Кошутњаку у Београду, а на којима се види како немали број људи крши мере самоизолације, прокоментарисала је др Ивана Милошевић са Клинике за инфективне и тропске болести која је, како је истакла, својим очима видела забрињавајуће призоре.

Доц. др Ивана Милошевић, заменица директора Клинике за инфективне и тропске болести, у емисији „Прва тема“ на ТВ Прва нагласила да је сваки излазак напоље ризик од корона вируса, чак и када се преузму све превентивне мере.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Апсолутно је боље ако људи имају маске али, молим вас, недопустиво је оно што сам данас видела на Кошутњаку својим очима. Ја не видим како другачије објаснити људима ако их не плаше ове стравичне цифре у свету. Један једини пут да спречимо даље ширење вируса јесте та социјална дистанца“, рекла је др у емисији „Прва тема“ и нагласила да ризик од заразе постоји и када се држи социјална дистанца.

„Ако су људи у групама, неко може да се зарази без обзира на то што су напољу. Ако пак, шетамо зараза захтева контакт. Ако је тај неко, на пример, кинуо, а ми прошли поред њега, могуће је да се заразимо… Али, уопште не треба да размишљамо на ову тему, треба да се следе правила. Знам да је тешко, имам и ја дете које није изашло напоље откако је све ово почело“.

Извор: Ј.М./zena.blic.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ