Србија

СКАНДАЛ! Лажна држава укида таксе, али уз срамну уцену!

Такозвани „премијер Косова“ Аљбин Курти објавио је да је такозвана „влада Косова“ донела одлуку о укидању таксе на производе из Србије и Босне и Херцеговине и увођењу мера реципроцитета у односу на Србију.

Мере реципроцитета неће бити примењене у односима са БиХ, рекао је тзв. премијер на ванредној конференцији за медије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлука ступа на снагу у 24 сата и важи до 15. јуна ове године када ће бити сагледани резултати примене ове одлуке. Тзв. премијер је поменуо многе међународне документе који су основа за међусобне трговинске односе док је посебно подвукао да два документа који се односе на трговинске односе између тзв. Косова и Србије треба да буду у складу са уставним и законским решењима на тзв. Косову.

– Прво фитосанитарна уверења и друга пратећа документација за прехрамбене и непрехрамбене производе да се подведу под фитосанитарну контролу на граници са (тзв.) Косовом. И друго, ветеринарска уверења и пратећа документација за прехрамбене и непрехрамбене производе животинског порекла да подлежу ветеринарској контроли на граници са (тзв.) Косовом – казао је Курти и објавио да је таква одлука донета вечерас од стране такозване „владе Косова“.

Институције тзв. Косова као што су гранична полиција, царина, Агенција за храну и ветеринарство, Агенција за производе и медицинску опрему као и друге одговарајуће институције треба да почну са применом одлуке чим она буде потписана.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ