Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Министар Ђорђевић наложио хитну смену директора

Министар за рад Зоран Ђорђевић наложио је данас надлежном Покрајинском секретаријату да хитно донесе одлуку о смени директора Центра за социјални рад у Суботици, због пропуста у случају усвојења трогодишње девојчице.

“Ја сам данас наложио две ствари. Сектор за социјалну заштиту и бригу о породици ће тражити од Покрајинског секретара да хитно донесе одлуку о смени директора Центра за социјални рад у Суботици и да поркрене одговорност свих у ланцу који су управо довели до оваквог случаја”, рекао је Ђорђевић за Тањуг после састанка са усвојитељима, породицом Савић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, Ðорђевић је наложио и да се сва документација везана за тај случај из Центра за социјални рад и Покрајинског секретаријата достави Министарству како би се, каже, стручни људи и комисије, упознали са целом документацијом и проценили да ли су и какве неправилности начињене.

Иначе, Борисав и Биљана Савић којима је Центар за социјални рад у Суботици, прво дозволио да усвоје дете, а онда због процедуралне грешке одузео, јутрос су на ТВ Прва сусрели очи у очи са представником Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Душаном Вуловићем, и у питали га зашто нико из центра и није размишљао о трогодишњем детету. Вуловић је том приликом рекао да је да је у овом случају Центар за социјални рад направио велике незаконитости у свом раду, а не грешку.

Београђанину Бориславу Савићу (48) и његовој супрузи Биљани (52) Центар за социјални рад у Суботици одузео трогодишње дете због, како тврде супружници “процедуралне грешке коју су направили радници центра и Покрајинског секретаријата за социјалну политику”.

Породици Савић, иако су средином маја ове године добили неопходно решење о усвајању, одузета је ћерка због процедуралне грешке коју су направили радници центра и Покрајински секретаријат за социјалну политику, о чему је Нова.рс већ писала.

Иако је Центар за социјални рад у Суботици означио његову супругу и њега као идеалне за усвајање детета, те је она пуних осам месеци са њима, јавила се процедурална грешка због које им је девојчица одузета.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ