Русија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Нападнута руска база! Ево ко је био на мети!

Касно синоћ, системи за противваздушну одбрану стационирани у руској ваздушној бази Хмејмим у Сирији активирани су и одбили масивни напад беспилотних летелица. Медији на арапском језику наводе да је ово највећи напад на Хмејмим ове године.

Према локалним изворима које преноси Саут Фронт, забележено је више од 20 експлозија у ваздушном простору близу руске базе.

У међувремену, сиријска државна новинска агенција САНА известила је да је сиријски ПВО активиран у насељу Џаблех у провинцији Латакиа, недалеко од Хмејмима.

Терористи, који имају упоришта на западу провинције Идлиб и у планинским областима Латакије, често користе беспилотне летелице са експлозивним гранатама за нападе на ваздушну базу Хмејмим и оближње територије, укључујуц́и приморски град Џаблех.

Подсећамо, главнокомандујући руских снага ваздушне одбране генерал Алексеј Леонов је 14. јуна изјавио да је ПВО системом „Тор“ оборено више од 45 џихадистичких дронова у Сирији.

– Од увођења у службу, системима типа „Тор“ је оборено више од 45 дронова које су направили и користили џихадисти у Сирији – рекао је Леонов.

Изјава генерала Леонова се односи само на дронове које су оборили системи типа „Тор“. Укупан број беспилотних летелица милитаната које су руске снаге неутралисале премашио је 200.

Према његовим речима, различите модификације система кратког домета „Тор“ су коришћене у садејству са С-400 и „Панцирима“ за одбрану објеката од велике важности у Сирији. Он је додао да ће руска војска добијати Тор-М2 до 2027. године.

Извор: Srbijadanas.com

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ