Идвајамо Православље

ПОУЧНА ПРИЧА ОД 20 СЕКУНДИ: Бог чини чуда из наших слабости

Неки стари трговац водом је свако јутро одлазио на извор где би напунио своја два глинена врча и односио их на раменима купцима у град.

Један од тих врчева беше напукао и зато је губио прилично воде до одредишта, а други беше потпуно нов и доносио је више зараде.

Цели, новији врч је био поносан на свој рад јер је у њему носач доносио много више воде него у оштећеном, а оштећени врч се због тога стидео. Осетивши се мање вредним, напукли врч једно јутро проговори власнику:

„Срамим се јер ти не могу служити онако како то желим. Свестан сам својих ограничења и да због мене не добијаш очекивану зараду, јер сам напола празан кад у град стигнемо. Молим те, опрости ми моју слабост!“

Идућег јутра, на путу од извора према граду, власник упита напукнути врч:

„Погледај крај пута, шта видиш?“
„Предиван је, пун цвећа“, одговори врч.

„Предиван је захваљујући теби. Јеси ли приметио да цвеће дуж пута којим идемо цвета само на твојој страни, али не и на страни целог врча? То је зато што сам знао за твој недостатак те сам купио семе и посејао га на твојој страни пута, а ти си га, и не знајући, сваки дан заливао. Већ две године берем то чудесно цвеће које мојој породици и мени доноси толико радости. Када ти не би био такав какав јеси, то нас цвеће не би радовало из дана у дан. Зато не заборави да смо сви помало сломљени, али Бог зна како начинити чудо из наше слабости“.

 

Извор: Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ