Идвајамо Православље

ИСПОВЕСТ ЧУВЕНОГ РУСКОГ ГЛУМЦА: Молили смо се српском свецу ВАСИЛИЈУ ОСТРОШКОМ и десило се ЧУДО!

Руска глумачка звезда Александар Галибин (63), који је на овогодишњим Филмским сусретима добио награду за животно дело, каже за Курир да му је тумачење улогегенерала Врангела у серији Драгана Бјелогрлића „Сенке над Балканом“ била велика част, да је пријатељство наших народа нераскидиво.

– Ми смо пре свега православна браћа, руски и српски народ вежу нераскидиве везе, поштујемо се и ценимо једне друге. Кроз историју Срби и Руси су помагали једни другима. У генетици нам је записано да се држимо за руке и волимо једни друге. Свог сина сам назвао Василије по Василију Острошком, коме смо се моја жена и ја под Острогом молили. И пре три године дао нам је наследника. Сада смо ишли поново у тај манастир да му захвалимо. Сада смо такорећи у сродству – каже Галибин, који носи и звање заслуженог уметника Руске Федерације.

Иако иза себе има више од 70 улога само у филмовима, али и безброј серија и позоришних представа, Галибин наглашава да је за њега искуство снимања у Србију било изузетно „драгоцено и судбоносно“, а да се у нашој земљи осећа као код куће.

– За мене је била велика част глумити Врангела, који је био фасцинантна и грандиозна личност, он је много волео Србију и помагао вашем народу и краљу, и иако је умро у Бриселу, захтевао је да се сахрани у Београду, у Цркви Свете Тројице на Ташмајдану. Сматрам да сам имао и велику срећу у животу што сам сарађивао с Драганом Бјелогрлићем, који је генијалан, и свим тим сјајним српским глумцима. Серија је фантастична, динамична, држи пажњу и учинићу све што је у мојој моћи да се прикаже на руској националној телевизији како би је и код нас видело што више људи – каже чувени глумац и додаје да би се увек поново вратио и глумио у Србији.

Иако је одушевљен нашом храном и природом, каже да су ипак најдражи људи. На Филмским сусретима добио је награду за животно дело, а одатле носи само најлепше импресије.

– Фестивал је јединствен у целој Европи! Публика је била невероватна, није могло да се нађе место, а чак сам видео и људе који су дошли са бебама. Владала је једна празнична атмосфера пуна доброте, загрљаја и пољубаца. Уз награду за животно дело поклонили су ми уникатан крст, који је ручно рађен, и бићу поносан и захвалан за то цео свој живот – закључује Галибин.

БОСИЉЧИЋ И БИКОВИЋ СУ ВЕЋ РУСКИ ГЛУМЦИ

За Милоша Биковића и Ивана Босиљчића, који су направили пробој и на руском тржишту, Александар Галибин каже да је њихов таленат „ослепљујућ“ и да их је тамо публика прихватила као своје.

– Кустурица је већ дуго веома познат у Русији, а драго ми је да све више српских глумаца долази да ради код нас и што имају успеха – констатује Галибин.

 

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ