Србија

СТИЖЕ 15.450 ДИНАРА: Рок за пријаву је истекао, почиње исплата

Рок за пријаву свих предузећа за државну помоћ је истекао, а последња рата минималца у оквиру трећег пакета мера, биће исплаћена 8. јуна. Тада ће сви предузетници, микро, мала, средња и велика предузећа за сваког пријављеног радника добити по 15.450 динара. На дан исплате, у многим предузећима радници ће добити и други део плате.

Са овом исплатом практично се закључава трећи пакет помоћи који је укључивао подршку свим предузећима. Ова подршка практично је покрила зараде за март, април и мај, а фирме ће укупно, по сваком раднику, добити нешто више од 46.000 динара, односно три пута по 15.450, што је половина јануарске минималне плате у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Право на ову помоћ има тачно 1.505.093 радника запослених код предузетника, мада је број пријављених био значајно мањи.

Подсетимо, држава је привреду у оквиру првог и другог економског пакета помоћи, прошле године, подржала са укупно три месечна минималца и два пута по 60 одсто износа минималне зараде.

Први је на рачуне компанија уплатила почетком маја, други у јуну, а трећи у јулу прошле године. Велика предузећа добила су три пута по 15.000 динара за сваког радника, а сви остали по 30.000, односно по цео минималац.

У оквиру другог пакета мера, радницима је у августу и септембру исплаћено по 60 одсто минималне зараде, односно укупно по 36.000 динара.

Календар исплата и пријава за осталу државну помоћ:

15. јун – крај пријаве за за 3.000 динара за вакцинисане
друга половина јуна – уплата 3.000 динара за вакцинисане
Септембар – пензионери добијају додатних 50 евра
Новембар – исплата других 30 евра за све категорије грађана

Што се тиче пензионера, после исплате од 30 евра у мају, и 3.000 динара за вакцинисане, они ће у септембру добити и додатних 50 евра. Следеће исплата је у новембру и тада ће сви остали грађани добити других 30 евра.

И пензионери ће у новембру добити својих 30 евра и тако доћи до укупне цифре од 110. У новембру ће и незапослени добити својих 30 и тако доћи до укупне цифре од 120 евра.

Извор: Блиц

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ