Србија

МЕДИЈИ БРУЈЕ! Потпуни преокрет! Чеда измислио да су му навијачи спремили сачекушу! Иза свега се крије ово…

Чедомир је испред локала ударио момка, а он се затворио у ресторан, па је због тога разбио излог каменом, али је младић успео да му побегне на други излаз, испричао је на саслушању М. Ђ., сведок дивљања лидера ЛДП Чедомира Јовановића, које се одиграло у среду око 21 сат на Новом Београду у локалу брзе хране.

Те вечери М. Ђ. ишао је до оближњег кафића да се нађе с пријатељем, али је испред другог локала угледао Чеду Јовановића. Како смо сазнали у полицији, он је на саслушању изјавио да је видео политичара како туче њему непознатог момка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Видео сам Чедомира како удара тог момка у главу. Он је побегао у суседни ресторан брзе хране и држао врата јер је Јовановић кренуо за њим. Затим је каменом разбио излог локала, а онда је шутирао врата. Дечко је за то време успео да побегне на друга врата и одвезе се мотором. Деловао је баш уплашено, а ја сам отишао даље. Али када сам се убрзо вратио, видео сам Јовановића како рукама и ногама удара полицијска возила, као и она паркирана – изјавио је сведок инцидента, према нашим сазнањима у МУП.

Радница ресторана Р. П. рекла је у полицији да је у току Чединог дивљања била упослена, али да је успела да види тренутак када је каменом разбио излог и ушао у локал, вичући на госте: „Шта ви радите овде“. Затим је изашао.

Конобарица Ј. З., која ради у кафићу у којем је Јовановић седео, у полицији је изјавила да га је видела како је у локал дошао са два младића.

– У једном тренутку дошло је до конфликта између њих. Сукоб се наставио у локалу брзе хране – сведочила је Ј. З., која је истакла да се уплашила за своју безбедност и безбедност гостију.

Трећа радница рекла је на саслушању да је видела лидера ЛДП како се туче са два момка у башти кафића.

Како кажу очевици Јовановићевог напада, он је урлао и на припаднике Интервентне јединице, рекавши им:

„Шта сте који ку*ац дошли?! Ко вас је послао?!“, а онда је почео да удара њихова возила.

Сви ови искази доказују да је Јовановић лагао, најпре у МУП, а затим и дан после инцидента на телевизијама.

Он је измислио да су му навијачи направили сачекушу, да су га напали, али је и током свог јадања у полицији рекао да само тражи да га држава заштити, односно да му додели обезбеђење.

– Слабо се сећам после тога, баш сам побеснео. Не познајем их нити се сећам да сам икога ударао или шутирао возила МУП, а ако јесам, криво ми је. Не сећам се ни да сам разбио стакло у локалу брзе хране, а ако јесам, рефундираћу им – изјавио је Чедомир Јовановић у полицији.

Јовановић, дакле, ни у једном тренутку, упркос томе што је другачије причао на телевизији, у полицији није рекао ко га је напао нити је могао да се сети како ти „нападачи“ изгледају. Разлог за то је можда што му је неколико сати после инцидента измерено 1,52 промила алкохола у крви, а, према проценама током туче, имао је и више од два промила!

Навијаче затекли у аутомобилу

Полиција је брзим доласком на лице места у близини где се десио инцидент зауставила аутомобил у којем су били Д. П. за воланом и Раде Дуњић, брат убијеног вође навијача Велибора Дуњића, вође „Хијена“. Претресом, полиција је пронашла један боксер, а у торбици, коју је имао Д. П., нож на расклапање.

Међутим, Д. П. на саслушању рекао је да је кобне вечери у башти кафића седео са супругом и малолетним сином, а да је с њима био и Раде Дуњић.

– Седели смо тамо пола сата, а онда смо сели у мој мерцедес и зауставила нас је полиција. После смо дошли у станицу. Те вечери нисам срео Чедомира Јовановића нити имао било какав контакт с њим – истакао је Д. П. у станици, према нашим сазнањима. Дуњић је такође саслушан у полицији и он је рекао да нема шта да изјави поводом овог инцидента. Полиција ће наставити прегледање сигурносних камера, али за сада ни један доказ не упућује да су навијачи у било ком тренутку срели Јовановића.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ