Регион

Регион у неверици! МИЛО ПОТПИСАО? Медији јављају да је Ђукановић ставио потпис на документ који је дигао Црну Гору на ноге!

Председник Црне Горе Мило Ђукановић потписао је јуче измене Закона о државном тужилаштву, које је једном вратио Скупштини на поновно усвајање, сазнају Вијести

Ђукановић је јуче после подне Скупштини доставио указ о проглашењу измена и допуна закона које је владајућа већина усвојила како би, како су више пута рекли, покренули реформе у области владавине права и убрзали пут ка ЕУ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђукановић, који је и лидер опозиционог ДПС, почетком маја је одбио први пут да потпише закон, користећи уставну могућност за поновно одлучивање.

Објашњавајући разлоге за ту одлуку, раније је казао да је “Државно тужилаштво, сходно Уставу, јединствен и самосталан државни орган који врши послове гоњења учинилаца кривичних дела и других кажњивих дела која се гоне по службеној дужности, а да самосталност Државног тужилаштва обезбеђује Тужилачки савет”, пишу подгорички медији.

Изменама Закона је, између осталог, предложено да члановима садашњег Тужилачког савета престаје мандат проглашењем новог Савета. Нови ТС би одмах одредио и новог вршиоца дужности врховног државног тужиоца (ВДТ). Мандат члановима ТС из редова угледних правника траје до 22. јануара наредне године.

Владајућа већина је закон поново усвојила 27. маја, без присуства опозиције. Због тужилачког закона ДПС бојкотује Скупштину од 17. маја, јер је, каку су казали, владајућа већина одбила њихову понуду да се усвајање Закона одложи и покрену разговори о именовању челних људи у правосуђу.

 

 

 

 

 

 

Извор Информер.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ